Rok vydání knihy Robinson Crusoe podle J. Campe zpracoval Fr. Věrný
Text dotazu
Žádám o pomoc se zjištěním stáří knihy Robinson Crusoe. Podle J. Campe zpracoval Fr. Věrný Kniha je s barvotiskovými obrázky.
Odpověď
Dobrý den,
bibliografický záznam publikace jsme nalezli pouze v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/nkc), přesný rok, místo vydání ani nakladatel nejsou v záznamu uvedeny, tzn. tyto údaje se nevyskytují ani v publikaci a katalogizátor neměl možnost nikde údaje dohledat. V záznamu se u místa vydání uvádí zkratka s.l. (=sine loco), latinský výraz pro chybějící místo vydání (česky "bez místa") a u nakladatele s.n. (=sine nomine), výraz pro chybějící jméno nakladatele (česky "bez jména"). Oba údaje, stejně jako rok vydání (katalogizátor odhadl rok vydání po roce 1900), jsou uvedeny v hranatých závorkách, které značí, že se jedná o doplněk katalogizátora:
Robinson Crusoe / podle J. Campe zpracoval Fr. Věrný. -- [S.l. : [s.n.], [19--]. -- 86 s., [4] s. barev. il. ; 18 cm Campe, Joachim Heinrich, 1746-1818
* dobrodružné romány * publikace pro děti
Dále jsme prohledávali následující zdroje:
- naskenované katalogy NK ČR RetrIS (https://retris.nkp.cz/Catalog?sigla=ABA001
- Česká národní bibliografie (https://aleph.nkp.cz/cze/cnb)
- Souborný katalog ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/skc)
- elektronický katalog a naskenované katalogy Moravské zemské knihovny v Brně (https://www.mzk.cz/katalogy-databaze)
- el. katalog a naskenované katalogy Vědecké knihovny v Olomouci (https://aleph.vkol.cz/F/?func=file&file_name=base-list)
- naskenovaný katalog Knihovny Národního muzea (https://retris.nkp.cz/Catalog?sigla=ABA010
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
22.11.2010 10:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu