rok 2016 70 let divadelnictví v Tisé
Text dotazu
Vážení, chtěl jsem se zeptat, zda u Vás nejde vyhledat jaké byly vydány tiskové zprávy za toto období. Děkuji František Ritschel - principál divadla Skaláček Tisá.
Odpověď
Tiskové zprávy za toto období v naší knihovně vyhledat jde, zvláště pokud se jedná o informace z regionálních periodik. Pro vyhledávání lze využít hned několik zdrojů v Regionální studovně SVK (Vědecká část, Velká Hradební 49):
* Geografickou kartotéku (články jsou přiloženy níže)
* Severočeský kraj v tisku (soupis článků, statí, publikací; v tištěné verzi od roku 1967 do 1990, na CD-ROM 1991–2001)
http://katalog.svkul.cz/l.dll?h%7E=&DD=1&H1=&V1=o&P1=33&H2=&V2=z&P2=2&H3=severo%E8esk%FD+kraj+v+tisku&V3=o&P3=3&H4=&V4=z&P4=4&H5=&V5=z&P5=42
* Regionální článkovou bibliografii (databáze obsahuje bibliografické záznamy článků a  statí z vybraných regionálních novin, časopisů a sborníků se zaměřením na Ústecký kraj od roku 2002 do současnosti; online katalog SVK)
http://katalog.svkul.cz/clpr6.htm
* Databázi regionáních osobností (lístek "Region"; online katalog SVK)
http://katalog.svkul.cz/l.dll?h%7E=&DD=54&kal1=5&kal2=2&kal3=3&kal4=1&kalbutt=&TF=K&P1=144&V1=z&H1=Skal%E1%E8ek&J1=.&L1=1&P2=97&V2=z&H2=&J2=.&L2=1&P3=94&V3=z&H3=&J3=.&L3=1&P4=93&V4=z&H4=&J4=.&L4=1&P5=+&V5=z&H5=&J5=.
* Digitální knihovnu Kramerius (možnost fulltextového vyhledávání v regionálním tisku; přístup z vnitřní sítě knihovny)
http://www.svkul.cz/katalogy-a-databaze/digitalni-knihovna/digitalni-knihovna-kramerius/
* Regionální tisk
Seznam regionálních periodik - Regionální studovna (online katalog SVK):
http://katalog.svkul.cz/l.dll?h~=&DD=7&TF=K&P1=39&V1=r&H1=REG&J1=REG&L1=1&P2=4&V2=z&H2=&J2=.&L2=1&P3=136&V3=z&H3=&J3=.
* Mediální databázi Anopress (přístup do databáze pouze z vnitřní sítě knihovny; retrospektiva od roku 1996 [do současnosti])
http://www.svkul.cz/katalogy-a-databaze/databaze/anopress/
Články z Geografické kartotéky:
-Ks-: Divadelníci a tanečníci z Tisé na Zahradě Čech.
Sever, 28. 10. 1975, s. 3.
Loutkáři z Tisé do soutěže.
Sever, 30. 3. 1976, s. 5.
30. výročí divadla v Tisé.
Sever, 10. 8. 1976, s. 3.
(AŠ-VCH): Když začínal „Průkopník“. Třicet let divadla v Tisé. Třicet let divadla v Tisé.
Sever, 17. 8. 1976, s. 5. 1 obr.
Votruba, Jan: Ta naše láska k divadlu… Setkání divadelních ochotníků v Tisé na Ústecku.
Průboj, 7. 9. 1976, s. 5.
Aktivní loutkáři z Tisé.
Průboj, 31. 8. 1978, s. 5.
Krňáková, M.: Loutky, které přinášejí dětem radost.
Sever, 9. 3. 1982, s. 6. 1 obr.
Jana Bednářová
Oddělení studoven
t: + 420 475 220 811
e: bednarova@svkul.cz Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem
The North Bohemian Research Library in Ústí nad Labem
Vědecká část
Velká Hradební 49
400 01 Ústí nad Labem
Czech Republic
t: + 420 475 220 811, 475 220 413
f: + 420 475 209 126
e: knihovna@svkul.cz
w: [ http://www.svkul.cz -> www.svkul.cz ]
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Ústí nad Labem
Knihovna
Knihovna Ústeckého kraje
Datum zadání dotazu
11.11.2015 16:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu