Rodilí mluvčí esperanta a latiny v ČR?
Text dotazu
Dobrý den,
jsou někde dostupné statistiky, kolik lidí (pokud nějací byli) při posledním sčítání lidu uvedlo jako svůj mateřský jazyk esperanto nebo latinu, včetně těch, kteří si zapsali dva mateřské jazyky?
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Výsledky Sčítání lidu z roku 2021 postupně zveřejňuje na svých stránkách Český statistický úřad: https://www.czso.cz/csu/scitani2021. Výsledky sčítání pro oblast mateřského jazyka uspořádané podle různých kritérií jsou dostupné zde: https://www.czso.cz/csu/scitani2021/matersky-jazyk. Jazyk esperanto nebo latina se ve zveřejněných datech nenacházejí.
Pro získání podrobnějších informací Vám doporučujeme obrátit se přímo na informační služby Českého statistického úřadu – zde naleznete telefonický i e-mailový kontakt: https://www.czso.cz/csu/scitani2021/kontakty.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
07.07.2022 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu