Robert Browning: Childe Roland to the Dark Tower Came, český překlad
Text dotazu
Byl nás publikován český překlad básně Roberta Browninga z roku 1855 \"Childe Roland to the Dark Tower Came\" ? Pokud ano, kde by bylo možné zapůjčit si prezenčně jeho text?
Odpověď
Dobrý den,
sbírka Men and Women Roberta Browninga, jejíž součástí je i báseň "Childe Roland to the Dark Tower Came", nebyla do češtiny přeložena. Ovšem český překlad zmíněné básně existuje a je přiřazen jako tzv. "Appendix" na konec knihy Stephena Kinga: Temná věž: KING, Stephen. Temná věž. VII, Temná věž. 1.vyd. Praha : Beta, 2006. ISBN 80-7306-244-5 ( překladatel básně:
Miroslav Jindra - viz. internetové stránky:
http://www.obecprekladatelu.cz/J/JindraMiroslav.htm ) Knihu si můžete přes katalog Národní knihovny NKC objednat k prezenčnímu studiu do Všeobecné studovny Národní knihovny.
Originální text naleznete např. na internetových stránkách:
http://rpo.library.utoronto.ca/poem/268.html
nebo v Národní knihovně ( i k absenčnímu zapůjčení ) ve sbírce: Browning, Robert. Men and Women : In 2 Volumes. London : Oxford University Press, 1972.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
06.11.2007 18:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu