Režim v období generála Wojciecha Jaruzelskeho v Polsku - literatura
Text dotazu
Dobrý den, píši práci na téma: Charakteristika režimu v Polsku v období generála Wojciecha Jaruzelskeho. Můžete mi prosím doporučit vhodné publikace na toto téma? mockrát děkuji
Odpověď
Dobrý den,
informace můžete čerpat z následujících publikací:
Kemp-Welch, A.: Poland under Communism : A Cold War History. New York : Cambridge University Press, 2008.
Paczkowski, A.: Půl století dějin Polska : 1939-1989. Praha : Academia, 2000.
Davies, N.: Polsko : Dějiny národa ve středu Evropy. Praha : Prostor, 2003.
Kosman, M.: Dějiny Polska. Praha : Karolinum, 2011.
Zahradníček, T.: Polské poučení z pražského jara : tři studie z dějin politického myšlení 1968-1981. Praha : Ústav pro soudobé dějiny AV ČR, 2011.
Pomocné by Vám jistě byly i publikace v polštině, např.:
Dylagowa, H.: Historia Polski 1795-1990. Lublin : Instytut Europy Środkowo-Wschodniej, 2000.
Roszkowski, W.: Historia Polski 1914-1998. Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2005.
Topolski, J.: Historia Polski od czasów najdawniejszych do 1990 roku. Warszawa : KOPIA, 1994.
Bardach, J. – Leśnodorski, B. – Pietrzak, M.: Historia ustroju i prawa polskiego. Warszawa : Wydawnictwa Prawnicze PWN, 1997.
Slabek, H.: Inaczej o historii Polski : 1945-1989. Warszawa : Wilson, 2000.
Dudek, A.: PRL bez makijażu. Kraków : Znak, 2008.
Všechny zmíněné tituly se nachází ve fondu Národní knihovny ČR.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.06.2012 12:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu