rešerše historie internetu
Text dotazu
Popište na základě rešerše a s použitím odborné literatury vyložte jak vznikl internet a co je to technologie internetu (v roce 1969 vzniká předchůdce internetu - ARPANET, propojeny 4 univerzity v USA)
Odpověď
Dobrý den,
historie internetu je rozsáhlé téma, ke kterému Vám můžeme doporučit několik základních zdrojů, které Vám případně poslouží pro orientaci v tématu a vyhledání podrobnějších dílčích informací.
Pokud preferujete české zdroje, vyzkoušejte článek Historie a počátky internetu (Hrstka 2014, časopis Sdělovací technika), případně Dějiny informatiky: od abaku k internetu (Naumann 2009, nakl. Academia).
Z anglicky psaných zdrojů lze vybrat např. následující články (dostupné přes NTK pro registrované čtenáře, není-li řečeno jinak):
Cerf, Vinton G. "The day the Internet age began." Nature 461.7268 (2009): 1202.
Kleinrock, L. (2010). An early history of the internet [History of Communications]. IEEE Communications Magazine, 48(8).
Leiner, B. M., Cerf, V. G., Clark, D. D., Kahn, R. E., Kleinrock, L., Lynch, D. C., ... & Wolf, S. (1999). A brief history of the internet. arXiv preprint cs/9901011. (pozn.: volně dostupné na arxiv.org)
Leiner, B. M., Cerf, V. G., Clark, D. D., Kahn, R. E., Kleinrock, L., Lynch, D. C., ... & Wolff, S. S. (1997). The past and future history of the Internet. Communications of the ACM, 40(2), 102-108. (pozn.: dostupné na webu Berkeley.edu)
Použité zdroje
viz odpověď
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
09.04.2018 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu