Řemeslníci či živnostníci rok 1930
Text dotazu
Dobrý den, rád bych se dozvěděl, zda-li existuje nějaký seznam živnostníků a řemeslníků cca kolem roku 1930. Potřeboval bych to k posunu patrání po předcích. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, informace byste mohl čerpat hlavně z:
Adresář Republiky československé pro průmysl, živnosti, obchod a zemědělství =: Adressbuch der Čechoslovakischen Republik für Industrie, Gewerbe, Handel und Landwirtschaft. Praha: vlastním nákladem firmy Rudolf Mosse, 1931, 1931(1). s. VII. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:4d9cb7f5-cf40-41ea-8ebc-ee439b491b9d
(Praha je od strany 1082)
Další zdroj, obsahuje rejstřík oborů, ale spíš s kulturním zaměřením:
DOLENSKÝ, Antonín. Kulturní adresář ČSR: biografický slovník žijících kulturních pracovníků a pracovnic. V Praze: Josef Zeibrdlich, 1934-1936. s. [1a]. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:b6cecb20-a6ea-11e2-b48c-001018b5eb5c
Bližší informace k jednotlivým oborům byste mohl najít i v Archivu hl. města Prahy http://www.ahmp.cz/ nebo v Národním archivu ČR https://www.nacr.cz/.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
17.01.2023 12:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu