Rejstřík Berní ruly z roku 1651
Text dotazu
Dobrý den,
prosím Vás o vyhledání příjmení Venzara a Vincenci v obci Svratouch ve jmenném rejstříku Berní ruly nebo Soupisu poddaných podle víry. Za Vaši odpověď předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
generální rejstřík k Berní rule z roku 1654 bohužel neuvádí žádnou Vámi zmíněnou osobu z obce Svratouch.
Příjmení Venzara byste v rejstříku hledal marně. Nejbližší uvedené příjmení je Venzjara, konkrétně:
* Venzjara, Tobiáš, (Hradecko), Třebechovice pod Orebem , panství Opočno, krejčí
Taktéž příjmení Vincenci nebylo do Berní ruly z roku 1654 zaneseno. Nejbližší uvedená příjmení jsou:
* Vincenc, Jiřík (Hradecko), Kamenice, panství Opočno, zahradník
* Vincens, Václav (Bechyňsko), Horní Cerekev, panství Horní Cerekev, soukeník
* 3 x Vincentz (v oblasti Bechyňska) z obcí Lomy a Suchdol nad Lužnicí
Berní rula z roku 1654 se ovšem nedochovala zcela v úplnosti. Je tedy možné, že osoby uvedených příjmení žily, pouze záznam o nich nebyl pro Berní rulu vyhotoven nebo se nedochoval.
Použité zdroje
* ČERVENÝ, Václav, ed. a ČERVENÁ, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
17.03.2015 17:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu