Regulace médií, manipulace s divákem či posluchačem
Text dotazu
Ráda bych poprosila o zdroje k tématu regulace medií, zejména rozhlasového
a televizního vysílání a s tím je spojenou manipulaci s
divákem/posluchačem. Může se jednat jak o zdroje z teorie žurnalistiky, tak
z ekonomického hlediska - svobodný trh informací vs. jeho regulace/cenzura.
Zdroje by měly být ideálně jak v češtině, tak v angličtině, stejně tak i v
elektronické podobě. Uvítám i analýzy různých případů z ČR i ze světa.
Odpověď
V uvedeném seznamu najdete tištěné i internetové zdroje na téma vaší
práce. Řadu dalších pak můžete dohledat v Souborném katalogu knihovny na
adrese http://library.vse.cz, pokud jste studentkou VŠE nebo externím
uživatelem je možné další zdroje najít v elektronických databázích -
http://www.econlib.cz/zdroje/ nebo prostřednictvím Jednotné informační
brány - http://www.jib.cz/V?RN=665319073. Pro konkrétnější informace,
příklady nebo kauzy se zkuste obrátit na Syndikát novinářů České republiky
- http://syndikat-novinaru.cz/.
Internetové zdroje:
http://www.clovekamedia.cz/sborniky/cm_2003_podzim.pdf
http://clanky.rvp.cz/clanek/o/z/554/REGULACE-MEDII.html/
http://209.85.135.132/search?q=cache:hLVYgGZ_bLoJ:www.digitalinfo.cz/marketingova_studie/docs/ramec_politicke_regulace_a_zasadni_aspekty_regulace_medii_v_cr.doc
+regulace+m%C3%A9di%C3%AD&cd=3&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
http://fss.muni.cz/rpm/Revue/Revue06/archiv_06.htm
http://209.85.135.132/search?q=cache:JZJ3vOsCg4MJ:abudehur.wz.cz/media/abudezumpa/statnice/Regulace2L.doc
+regulace+m%C3%A9di%C3%AD&cd=10&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
http://www.blisty.cz/art/10692.html
http://www.rrtv.cz/cz/
http://www.portal.cz/scripts/detail.php?id=5427
http://www.blisty.cz/art/17332.html
Literatura:
Jäger, Petr: Svoboda projevu :  demokracie, rovnost a svoboda slova.
Praha : Auditorium, 2007.
Bartoň, Michal: Svoboda projevu a její meze v právu ČR. Praha : Linde,
2002.
Herczeg, Jiří: Meze svobody projevu. Praha : Orac, 2004.
Loužek, Marek: Ekonomika, právo a politika :  sborník textů ze seminářů.
Praha : Centrum pro ekonomiku a politiku, 2002.
Blažek, Bohuslav: Tváří v tvář obrazovce. Praha : Sociologické
nakladatelství, 1995.
Goldberg, Bernard: Arogance :  největší příběh, který média nikdy
nezveřejní. Praha : Ideál, 2009.
Jirák, Jan: Masová média. Praha : Portál, 2009.
McChesney, Robert Waterman: Problém médií :  jak uvažovat o dnešních
médiích. Všeň : Grimmus, 2009.
McQuail, Denis: Úvod do teorie masové komunikace. Praha : Portál, 2009.
Iłowiecki, Maciej: Manipulace v médiích. Praha : Univerzita Jana Amose
Komenského Praha, 2008.
Jirák, Jan: Média a společnost. Praha : Portál, 2007
Z vůle médií : stati k novinářské teorii a praxi. Praha : Hermes, 2006.
Prokop, Dieter: Boj o média :  dějiny nového kritického myšlení o médiích.
Praha : Karolinum, 2005.
Hoskins, Colin: Media economics : applying economics to new and traditional
media.Thousand Oaks : Sage, c2004.
McNair, Brian: Sociologie žurnalistiky. Praha : Portál, 2004.
Doyle, Gillian: Understanding media economics. London ;   Thousand Oaks ;
New Delhi : Sage, 2002.
Burton, Graeme: Úvod do studia médií. Brno : Barrister & Principal, 2001.
Mughan, Anthony: Democracy and the media : a comparative perspective.
Cambridge : Cambridge University Press, 2000.
Média a moc. Praha : Votobia, 2000.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
17.03.2010 09:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu