Referátové časopisy
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli v dnešní době ještě vycházejí v tištěné podobě referátové časopisy, případně které.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
podařilo se nám vyhledat pouze "Soupisy bibliografických a referátových periodik a bibliografických rubrik v ČSR" z roku 1971 a 1978. Potom se nám podařilo vyhledat "Referátové časopisy a služby z oborů zemědělství, veterinárního lékařství, lesního hospodářství, botaniky a zoologie : Úvod k jejich obsahu a využití" z roku 1979 [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000398708&local_base=CNB ]. A "Referátové časopisy a vybrané informační zdroje z informatiky" z roku 1980. [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000396622&local_base=CNB ]. V současné době bohužel seznamy referátových časopisů nevychází. Našli jsme ale několik zajímavých odkazů k tomuto tématu, kde je možné najít i některé názvy referátových časopisů. Např. Science Citation Index. Tyto časopisy ale v současné době zřejmě vycházejí téměř výhradně v elektronické podobě, proto se o nich mluví spíše jako o referátových službách.
Zasíláme zmíněné odkazy:
* https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:_xIT62MrVtMJ:fame.utb.cz/mtp/infozdroje/prednasky/ppt/prednaska_2.ppt+refer%C3%A1tov%C3%A9+%C4%8Dasopisy&hl=cs&gl=cz&pid=bl&srcid=ADGEESgYgQB6XbNC72nOrd4V2Wc13aKfNfD1tA5uvfGcEXHjwtkeowkEcR2VuNBnyJQSVcpFYC7wDq3iSSgA7S3pKap1zy5IGnbMhL2tQApn6xH8_dslaQqPNjEF3yKtUNiwwl1sQZEk&sig=AHIEtbSyM2RTXAG8pnBAISiWLV1LIExvqQ
* http://vydavatelstvi.vscht.cz/knihy/uid_isbn-80-7080-465-3/pdf/025.pdf
* http://web.natur.cuni.cz/~analchem/nesmerak/1112_iac_05.pdf
Zdroje:
* http://aleph.nkp.cz/cze/cnb
* http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Česká národní databáze ISSN: http://www.techlib.cz/cs/295-issn
* databáze PER (periodika vydávaná v ČR): http://www.mzk.cz/katalogy-databaze
* http://aleph.nkp.cz/cze/skcp
* PRÁŠEK, Vladimír. Referátové časopisy a služby z oborů zemědělství, veterinárního lékařství, lesního hospodářství, botaniky a zoologie : Úvod k jejich obsahu a využití. Praha : UVTEI, Institut pro mimoškolní vzdělávání, 1979.
* MATOUŠOVÁ, Miroslava. Referátové časopisy a vybrané informační zdroje z informatiky. Praha : UVTEI, Institut pro mimoškolní vzdělávání, 1980.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.06.2012 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu