Recenze Vaculíkovy sekery
Text dotazu
Dobrý den,
Píši do školy jakýsi referát o knize "Sekyra" od Ludvíka Vaculíka a paní profesorka mě vysloveně odkazovala na recenze Jiřího Opelíka a Jana Procházky. Tyto recenze však nemohu nikde dohledat (ani v bibliografii české lit. vědy atp.). Myslím, že by se měly vyskytovat v knižních publikacích. Mohli byste mi prosím poradit, kde dál bych měla hledat, abych zjistila názvy publikací ve kterých se recenze vyskytují?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
pro začátek bychom doporučili konzultaci s profesorkou, která Vám jistě poskytne údaje nutné pro nalezení požadovaného zdroje (obvykle autor, název statě, rok vydání, periodikum). Zejména název statě je zásadní. Můžete samozřejmě zkusit vyhledávat dle autora, ale je pravděpodobné, že v žádné databázi nebudou uvedeny všechny publikované stati.
V případě Jiřího Opelíka by se mohlo jednat o tuto práci:
OPELÍK, Jiří. Nenáviděné řemeslo: výbor z kritik 1957-1968. První vydání. Praha: Československý spisovatel, 1969. 223 stran.
Bez přesnějších údajů toto není možné potvrdit.
Použité zdroje
https://www.ludvikvaculik.cz
OPELÍK, Jiří. Nenáviděné řemeslo: výbor z kritik 1957-1968. První vydání. Praha: Československý spisovatel, 1969. 223 stran.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
14.02.2023 23:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu