řeč těla
Text dotazu
Dobry den, mam za ukol napsat seminarni praci...vybral jsem si tema "rec tela" a mam potiz s hledanim...predstavuji si nejake obrazky, napr druhu posedu a postoju, s popisky co ktery posed ci postoj vyjadruje...potrebuju takovy zaklad, od ktereho bych se pak mohl odrazit...za kazdy odkaz vam budu
vdecny... diky za snahu
Odpověď
Dobrý den, na téma "řeč těla" (neverbální komunikace) bylo publikováno mnoho knih, kde jsou i ilustrace a popis jednotlivých gest, držení těla, mimiky atd. Bibliografické citace těchto titulů naleznete např. v bázi NKC nebo SKC (souborný katalog) http://sigma.nkp.cz/F/ , doporučujeme navštívit knihovnu v místě Vašeho bydliště či studia.
Např.
Bodytalk = Řeč těla / Desmond Morris ; [z anglického originálu] přeložila Karla Korteová. -- Vyd. 1.. -- Praha : IŽ, 1999. -- 245 s. : il. - další vydání tohoto titulu v roce 2004
Manuál k tréninku řeči lidského těla : (didaktika neverbální komunikace) / Josef Valenta. -- 1. vyd.. -- Kladno : AISIS, 2004. -- 259 s. : il.
Mluvíme tělem : řeč těla prozradí víc než tisíc slov / Erhard Thiel ; [z němčiny přeložil Miroslav Hartl]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Knižní klub, 1997. -- 136 s. : il.
Neverbální komunikace / Oldřich Tegze. -- Vyd. 1.. -- Brno : Computer Press, 2003. -- ix, 482 s. : il. ; 23 cm + 1 CD Poznej sám sebe i druhé : povahopis a řeč těla : umění správně jednat s lidmi / Bernard P. Wirth ; [z německého originálu ... přeložil Jiří Pondělíček]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Ikar, 2002. -- 295 s. : il.
Řeč těla : přesvědčte svou mimikou, gesty a držením těla / Tiziana Bruno, Gregor Adamczyk ; [přeložila Magdaléna Pomikálková]. -- 1.vyd.. -- Praha : Grada, 2007. -- 151 s. : il.
Jistě naleznete i nějaké články (spíše ovšem výklad toho, co je neverbální komunikace, řeč těla, uplatnění atd. ) volně na webu, např. zadáním hesla na Google.com http://www.google.cz/search?hl=cs&q=%22%C5%99e%C4%8D+t%C4%9Bla%22&lr=&aq=f&oq=
Např. na http://poradna-prace.jobs.cz/image_a_uspech/rec_tela/ naleznete tabulku, kde jsou vyjmenována různá gesta s popisem, co vyjadřují.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 14:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu