Ratingové agentury
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o pomoc s vyhledáním literatury o ratingových
agenturách, jejich vzniku, funkci, úloze v obdobích krize atd. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
o ratingu bylo napsáno velké množství knih a článků. Přehledně je popsán i ve Wikipedii, volné encyklopedii na internetu (většinou nedoporučujeme, v tomto případě děláme výjimku, protože se zdá, že je heslo dobře zpracováno) http://cs.wikipedia.org/wiki/Rating
Doporučujeme navštívit webové stránky Národní knihovny ČR na www.nkp.cz , katalogy a databaze, elektronický katalog, baze pro knihy NKC, články baze ANL a pomocí klíčových slov (předmětových hesel) můžete vyhledávat příslušnou literaturu.
Doporučujeme knihu VALOVÁ, Ivana. Řízení rizik podle Basel II se specifickým zaměřením na interní rating v rámci úvěrového rizika. Brno: Masarykova univerzita, 2010., která by  mohla obsahovat mnoho odpovědí na Vaše otázky.
Z knih dále doporučujeme např.:
Hlavni zahlavi       Vins, Petr
Nazev                Rating / Petr Vins, Vaclav Liska
Vydani               Vyd. 1.
Nakl. udaje          Praha : C.H. Beck, 2005
Poznamka             Obsahuje bibliografii, bibliograficke odkazy a
rejstrik
Predmet. heslo       rating
Forma, zanr          studie
Skupina Konspektu    659 - Reklama. Public relations. Media
MDT                  659.233
MDT                  (048.8)
Predm. hesla-angl.   credit rating
Hlavni zahlavi       Plaminek, Jiri, 1958-
Nazev                Tymova spoluprace a hodnoceni lidi / Jiri Plaminek
Vydani               1. vyd.
Nakl. udaje          Praha : Grada, 2009
ISBN                 978-80-247-2796-7 (broz.)
Edice                Manazer. Management
Predmet. heslo       tymova prace
Predmet. heslo       personalni management
Predmet. heslo       hodnoceni pracovniku
Forma, zanr          prirucky
Predm. hesla-angl.   team work
Predm. hesla-angl.   personnel management
Predm. hesla-angl.   rating of employees
Hlavni zahlavi       Halasek, Dusan, 1936-
Nazev                Urcovani bonity obci / Dusan Halasek, Jaroslav
Pilny, Petr Tomanek
Nakl. udaje          Ostrava : Vysoka skola banska - Technicka
univerzita, Ekonomicka fakulta, 2002
Poznamka             Obsahuje bibliografii
Predmet. heslo       rating obci -- Cesko
Forma, zanr          ucebnice vysokych skol
Skupina Konspektu    336.7 - Finance
Predm. hesla-angl.   rating of cities and towns
Forma, zanr-angl.    textbooks (higher)
Hlavni zahlavi       Kunstova, Ivana
Nazev                Vyuziti ratingu a nastroju umele inteligence v
rozhodovani podniku = Utilization of rating and in company decision making :
zkracena verze Ph.D. Thesis / Ivana Kunstova
Nakl. udaje          [Brno : Vysoke uceni technicke v Brne], c2007
ISBN                 978-80-214-3387-8 (broz.)
Edice                Vedecke spisy Vysokeho uceni technickeho v Brne.
PhD Thesis, ISSN 1213-4198 ; sv. 406
Predmet. heslo       rating
Predmet. heslo       umela inteligence
Predmet. heslo       vykonnost podniku
Predmet. heslo       financni analyza
Predmet. heslo       rozhodovani
Forma, zanr          disertace
Predm. hesla-angl.   credit rating
Predm. hesla-angl.   artificial intelligence
Predm. hesla-angl.   industrial productivity
Predm. hesla-angl.   financial analysis
Predm. hesla-angl.   decision making
Z článků doporučujeme:
Cislo zaznamu:            1
Hlavni zahlavi       Skalkova, Olga
Nazev                Banky se obavaji zmen ratingu, neuklidni-li se
politicka scena / Olga Skalkova
Popis (rozsah)       1 obr
Zdroj. dokument      Hospodarske noviny Praha, ISSN 0862-9587 Roc. 41,
c. 251 (19971229), s. 2 41:251
Odkazy
http://full.nkp.cz/nkdb/view/mkdoc.asp?p1=HN19971229000007 - Plny text
Klicova slova        finance * bankovnictvi * rating bank * vnitrni
politika * politicka krize * mozne dopady * Cesko * r. 1997
Hlavni zahlavi       Misur, Peter
Nazev                Evropska komise otevrela verejnou konzultaci o
sprave, rizeni a odmenovani ve financnich institucich / Peter Misur
Zdroj. dokument      Obchodnepravni revue, ISSN 1803-6554 Roc. 2, c. 7
(2010), s. 215-217 2:7
Predmet. heslo       Sprava a rizeni podniku ve financnich institucich
a politika odmenovani
Predmet. heslo       financni instituce -- pravni aspekty -- zeme
Evropske unie
Predmet. heslo       financni krize -- zeme Evropske unie -- 2010
Predmet. heslo       rating bank -- zeme Evropske unie
Skupina Konspektu    347.7 - Obchodni pravo. Financni pravo. Pravo
prumysloveho vlastnictvi. Patentove pravo. Autorske pravo
Hlavni zahlavi       Stekl, Jan
Nazev                Jak se propriste vyvarovat krize / Jan Stekl
Popis (rozsah)       il.
Zdroj. dokument      Kapital, ISSN 1211-748X C. 4 (duben 2009), s. 8-10
4
Odkazy
http://www.anopress.cz/brany/jib/mkJIB.aspx?whofrom=ML2&uz=knihovna1&ID= - Plny text
Predmet. heslo       financni krize
Predmet. heslo       hypotecni uvery
Predmet. heslo       banky
Predmet. heslo       rating bank
Predmet. heslo       financni politika
Hlavni zahlavi       Barak, Josef
Nazev                Narizeni Evropskeho parlamentu a Rady o
ratingovych agenturach / Josef Barak
Zdroj. dokument      Pravni rozhledy, ISSN 1210-6410 Roc. 18, c. 5
(2010), s. II 18:5
Predmet. heslo       rating
Predmet. heslo       financni krize
Predmet. heslo       kapitalove trhy -- pravni aspekty -- Cesko -- 2010
Predmet. heslo       ratingove agentury
Predmet. heslo       narizeni ES -- c. 1060/2009 -- o ratingovych
agenturach
prumysloveho vlastnictvi. Patentove pravo. Autorske pravo
Hlavni zahlavi       Machala, Karel, 1967-
Nazev                Rating, krize a regulace / Karel Machala
Zdroj. dokument      Bankovnictvi, ISSN 1212-4273 Roc. 18, c. 3
(20100319), s. 8-10, 11 18:3
Odkazy
Poznamka             Rubrika: Fokus
Predmet. heslo       rating
Predmet. heslo       ratingove agentury
Skupina Konspektu    336.7 - Finance
Otázky, které zajímají i vás, byly zpracovány v diplomové práci, volně přístupné na internetu, viz http://is.muni.cz/th/76050/esf_m/DIPLOMOVA_PRACE.doc.
Doporučujeme i knihovnu s ekonomickým zaměřením, např. Knihovnu VŠE http://ciks.vse.cz/, protože Váš dotaz podle oboru spadá spíše do oblasti zájmu této knihovny.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.06.2012 12:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu