rasová segregace
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda-li existují nějaké knihy o rasové segregaci v USA v
50- 60.letech 20.století.
Odpověď
Dobrý den,
literaturu k tomuto tématu ze zdrojů Národní knihovny ČR, máte možnost si vyhledat v Elektronickém katalogu NK ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/nkc). Uvádíme příklad knih, které jsme nalezli zadáním klíčových slov "rasová segregace" do vyhledávacího formuláře (další záznamy pak získáte prokliknutím předmětového hesla ve standartním záznamu publikace) :
-[Č.záznamu: 001549325]
Black women and white women in the professions : occupational segregation by race and gender, 1960-1980 / Natalie J. Sokoloff. New York : Routledge, 1992. 175 s.
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
-[Č.záznamu: 001720242]
Freedom riders : 1961 and the struggle for racial justice / Raymond Arsenault. Oxford : Oxford University Press, c2006. 704 s.
Pro registrovné uživatele NK ČR je k dispozici plný text online
-[Č.záznamu: 001796018]
Subversive southerner : Anne Braden and the struggle for racial justice in the Cold War South / by Catherine Fosl. 1st ed.. New York : Palgrave Macmillan, 2002. 418 s.
Obsahuje bibliografii a rejstřík
-[Č.záznamu: 002024134]
King's dream / Eric J. Sundquist. -- New Haven : Yale University Press, c2009. 295 s.
Obsahuje bibliografii a rejstřík
-[Č.záznamu: 002088609]
The lost promise of civil rights / Risa L. Goluboff. -- Cambridge, Mass. : Harvard University Press, 2007.
384 s., obsahuje rejstřík
[Č.záznamu: 000980032]
Race in North America : origin and evolution of a worldview / Audrey Smedley. -- Boulder : Westview Press, 1993. 340 s.
Články pak naleznete v článkové databázi ANL (http://aleph.nkp.cz/cze/anl),
např. :
-[Č.záznamu: 002170086]
Beyond busing [elektronický zdroj] : reflections on urban segregation, the courts, and equal opportunity / Paul R. Dimond.. -- [Pbk. ed.].. -- Ann Arbor : University of Michigan Press, c2005. -- xii, 423 p. ; 23 cm
Obsahuje bibliografické odkazy. Plný text - pro registrované uživatele NK ČR.
-[Č.záznamu: 002041101]
The Color of work [elektronický zdroj] : the struggle for civil rights in the Southern paper industry, 1945-1980 / Timothy J. Minchin.. -- Chapel Hill : University of North Carolina Press, c2001. -- x, 277 p. : ill.
-[Č.záznamu: 002045548]
A country of strangers [elektronický zdroj] : blacks and whites in America / David K. Shipler.. -- 1st ed.. -- New York : Knopf, 1997. -- xii, 607 p. ; 25 cm
doporučený internetový odkaz: https://cs.wikipedia.org/wiki/Rosa_Parksov%C3%A1
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.03.2012 10:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu