rasismus
Text dotazu
Dobrý den. Mohli pyste mi prosím poslat nějaké informace na téma rasismus. Také by mě zajímalo jaké jsou lidské rasy. Předem děkuji. PS: Mohli byste to prosím napsat tak aby to pochopil žák 7.třídy?(Není to nutné,případně si to nějak přeložím)
Odpověď
Dobrý den, základní informace o rasismu a lidských rasách jsou volně dostupné na webu - např. v encyklopedii Wikipedia.cz
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rasismus nebo s použitím vyhledávače Google.com - např.http://www.differentlife.cz/pravalidska04.htm
http://www.ivtt.net/rasy.php (Institut pro výzkum tabuizovaných témat)
Více informací je k dispozici na anglické verzi Wikipedie - http://en.wikipedia.org/wiki/Racism
Existují také tištěné dokumenty - viz naše báze NKC volně dostupná na www stránkách knihovny
(http://sigma.nkp.cz/F),
např. Člověk a rasa / Tomáš Dacík. -- Brno : CERM, 2001. -- 130 s.
Člověk a jeho svět. II., Lidské rasy a rasismus v dějinách a v současnosti / Josef Wolf. -- 1. vyd.. -- Praha : Karolinum, 2000. -- 223 s. : il.
Kritika rasy a rasismu / Tomáš Kamín, Tatiana Machalová. -- 1. vyd.. -- Brno: Masarykova univerzita, 2003. -- 173 s
Služba PSK nezpracovává eleboráty na dané téma, pomáhá vyhledat relevantní literaturu a další odkazy - viz informace na http://www.ptejteseknihovny.cz .
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.11.2007 16:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu