Původní exteriér Karolina
Text dotazu
Dobrý den,
jak vypadaly exteriéry pražského Karolina před přestavbami Jaroslava Fragnera?
Odpověď
Dobrý den,
k samotné rekonstrukci bohužel nebylo vydáno mnoho obrazového materiálu. Několik fotografií vyšlo v článku na iDnes.cz. Část byla publikována také v několika monografiích. Dokumentace k rekonstrukci včetně nákresů a fotografií bude pravděpodobně uložena v Archivu UK a u Národního památkového ústavu. Více informací bude mít k dispozici také Ústav dějin UK.
Použité zdroje
Karlova univerzita oslavila padesát let od obnovy historického Karolina. Online. In: MAFRA, A. S. IDNES.cz. 2018. Dostupné z: https://www.idnes.cz/praha/[…]26_154302_praha-zpravy_nuc. [cit. 2024-03-15].
KUBÍČEK, Alois, Josef PETRÁŇ a Alena PETRÁŇOVÁ. Karolinum a historické koleje University Karlovy v Praze. Praha: Státní nakladatelství krásné literatury a umění, 1961, s. [225]. Dostupné také z: https://www.digitalniknihov[…]522d-11e3-8c6a-005056825209
MARGOLD, F.X. a VOJTÍŠEK, V. O výzkum Karolina o jeho výsledcích v posledních letech. Zprávy památkové péče, 1939, vol. 3, iss. 2-3, p. 24.
PETRÁŇ, Josef; POSSELT, Milan; PALÁN, Oto a ŠIGUT, Vladimír. Karolinum. Vydání druhé, aktualizované. Praha: Karolinum, 2021. ISBN 978-80-246-4996-2.
PETRÁŇ, Josef. Působnost komisí pro obnovu, památkovou ochranu a využití Karolina 1934–2017. Online. Acta Universitatis Carolinae. Historia Universitatis Carolinae Pragensis. 2018, roč. 58, č. 1, s. 267-277. ISSN 0323-0562. Dostupné z: https://doi.org/10.14712/23365730.2018.38. [cit. 2024-03-15].
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Praha
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
13.03.2024 20:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu