Původ slova pišingr
Text dotazu
Dobrý den, zajímal by mě původ slova "pišingr" -
výraz používaný zejména pro oplatku nebo nějaký pečený zákusek.
Odpověď
Dobrý den,
slovo "pišingr" pro označení sladké oplatky vzniklo podle Oskara Pischingera (1863-1919), rakouského cukráře a továrníka, zakladatele stejnojmenné firmy vyrábějící sladkosti.
Vyhledáno v knize:
*Slovník nespisovné češtiny : argot, slangy a obecná mluva od nejstarších dob po současnost : historie a původ slov. 2., rozš. vyd. Praha : Maxdorf, c2006. ISBN 80-7345-098-4.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.01.2010 12:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu