původ rodu Michalců
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na původ rodu Michalců. Mělo by se jednat o zemanský rod, pocházející z Polska , který se usídlil v jižních Čechách. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Bohužel se nám nepodařilo přesně identifikovat rod dle Vašeho popisu, zasíláme alespoň orientační informace a doufáme, že Vám pomohou ve Vašem dalším hledání:
Michalów - Michalovski = starý mazovský rod známý již na počátku 16. století. Do rakouského hraběcího stavu byl v roce 1885 povýšen Roman (1839 - 1906). Příslušníci rodu žili v Haliči a Polsku, pouze Romanův syn Ladislav (1865 - 1926) byl v polovině 90. let 19. století okresním komisařem ve Valašském Meziříčí.
Michalovic z Kamsperka = původ rodu a datum nobilitace nezjištěny. Rod žil v Čechách v druhé polovině 18. století a snad z něj pocházel týnský farář František Karel.
Zdroj:
MAŠEK, Petr. Šlechtické rody v Čechách, na Moravě a ve Slezsku od Bílé hory do současnosti. Vyd. 1. Praha: Argo, 2008-2010. 2 sv. ISBN 978-80-257-0027-3.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.07.2014 14:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu