Původ příjmení Rejchrt
Text dotazu
Náš rod pochází z Rohenic nebo z Rychnovku u Jaroměře. Moji předci odešli jako tajní nekatolíci v roce 1742 do Münsterbrku ve Slezsku (dnes Źembice), později do Zelova a na Volyň (dnes Ukrajina). Já jsem se jako jejich přímý potomek v roce 1947 vrátil do původní vlasti a snažím se o sepsání rodopisu. Prosím o osvětlení původu našeho příjmení REJCHRT. Předem velice děkuji za ochotu.
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu dotazu jsem našla následující:
Rejchrt -> Reichert -> oslabené (a -> e) Reichart, nářeční podoba osobního jména Richard
zdroj:
Moldanová, Dobrava. Naše příjmení. 1. vyd. Praha : Ml. fronta, 1983. 289 s. (Malé encyklopedie).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
05.05.2008 09:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu