Původ příjmení Pernglau
Text dotazu
Žádám o zaslání informací o historii mého příjmení. PERNGLAU
Odpověď
příjmení PERNGLAU se není obsaženo v níže uvedených publikacích o původech jmen. Z různých spekulativních původů jména uvádíme fonetickou podobu německého Bärenklaue=medvědí dráp.
Doporučuji se obrátit na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV www.ujc.cas.cz
Německá příjmení u Čechů. 2. svazek / Josef Beneš ; rejstříky vypracovala Marie Nováková. -- Vyd. 1.. -- Ústí nad Labem : Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, 1998. -- 242 s. ISBN 80-7044-212-3
Německá příjmení u Čechů. 1. svazek / Josef Beneš. -- Vyd. 1.. -- Ústí nad Labem : Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, 1998. -- xix, 359 s. ISBN 80-7044-212-3
dtv-Atlas Namenkunde : vor- und Familiennamen im deutschen Sprachgebiet : mit 125 Abbildungsseiten in Farbe / Konrad Kunze ; Graphiker Hans-Joachim Paul. -- 4., überarb. und erw. Aufl.. -- München : Deutscher Taschenbuch Verlag, 2003. -- 255 s. : il., mapky. ISBN 3-423-03266-9
Lexikon österreichischer Familiennamen / Maria Hornung. -- 1. Aufl.. -- Wien : ÖBV & HPT, 2002. -- 150 s. ISBN 3-209-03791-4
Deutsche Namenkunde : unsere Familiennamen nach ihrer Entstehung und Bedeutung. -- 2., verm. Aufl.. -- München : J.F. Lehmann's Verlag, 1942 Berlin,. -- 505 s.
Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem / Vladimír Mates. -- 1. vyd.. -- Praha : Epocha, 2004. -- 298 s. ISBN 80-86328-58-9
Naše příjmení / Dobrava Moldanová. -- Vyd. 2., upr.. -- Praha : Agentura Pankrác, 2004. -- 229 s. ISBN 80-86781-03-8
Naše a cizí příjmení v současné češtině /
Miloslava Knappová. -- Liberec : Tax AZ KORT, 2002. --256 s. : il. ISBN 80-238-8173-6
Příjmení v současné češtině : Jazyková příručka / Miloslava Knappová. -- 1. vyd.. -- Liberec : AZ Kort, 1992. -- 185 s.ISBN 80-900008-9-4
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
19.12.2007 09:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu