Původ příjmení Nedvěd
Text dotazu
Odkud se vzalo příjmení Nedvěd, z jakého století je a které byli první významné osobnosti tohoto jména?
Odpověď
Nedvěd - 1390, ze slova medvěd disimilací dvou retných souhlásek m, n; podle osobních vlastností. 385. nejrozšířenější příjmení, dvanácté nejčastější od písmene N.
František Nedvěd (1876-1943), představitel OMLADINY, novinář
Zdroj:
Jména tajemství zbavená 2. Praha, 2003
Naše příjmení. Praha, 2004
Pro vice informaci se zkuste obrátit na
jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český:
www.ujc.cas.cz
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
08.04.2008 09:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu