původ příjmení Kamic/Kamicová
Text dotazu
Dobrý den, dlouhodobě pátrám po původu příjmení níže uvedeného, dosud bezvýsledně.
Můj dotaz = jaký je původ příjmení KAMIC/KAMICOVÁ ?
Za případnou odpověď velmi děkuji
Odpověď
Dobrý den,
je nám líto, ale hledané příjmení Kamic/Kamicová se nám v dostupných zdrojích nepodařilo nalézt.
Zkuste se ještě s dotazem obrátit na Jazykovou poradnu ČSAV, http://www.ujc.cas.cz
V České republice žije celkem 12 lidí s příjmením Kamic a jde o 70 998 nejčastější příjmení.
https://www.prijmeni.cz/Kamic
prověřené zdroje :
Moldanová, D. Naše příjmení. Praha : Agentura Pankrác, 2010. ISBN 80-86781-03-8
Knappová, Miloslava. Příjmení v současné češtině. Liberec : AZ Kort, 1992, 185 s.  ISBN 80-900008-9-4
Knappová, Miloslava. Naše a cizí příjmení v současné češtině. Liberec : AZ Kort, 2002. 256 s.  ISBN 80-238-8173-6
Svoboda, Jan. Staročeská osobní jména a naše příjmení. Praha : ČSAV, 1962. 317 s.
Mates, V. Jména tajemství zbavená. Praha : Epocha ,2004. 298 s.  ISBN 80-86328-58-9
Příruční slovník jazyka českého. Praha : Státní nakladatelství 1937-38. Díl II, 1027 s.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
19.04.2022 12:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu