Původ příjmení Bacul
Text dotazu
Dobrý den, jak vzniklo příjmení Bacul? Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Je nám líto, ale příjmení Bacul se nám bohužel nepodařilo dohledat.
Pokud Vám můžeme poradit, obraťte se s dotazem na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR (http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/zakladni-kontakty.html), věříme, že budou k zodpovědění dotazu kompetentnější.
Pokud by Vás však zajímaly statistiky ohledně četnosti a výskytu Vašeho příjemní v ČR, na serveru www.kdejsme.cz jsme vyhledaly, že mužů s příjmením Bacul je v ČR 9. Po otevření odkazu si můžete prohlédnout územní výskyt obyvatel/obyvatelek se stejným příjmením.
Použité zdroje
http://www.kdejsme.cz/prijmeni/Bacul/hustota/
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení: studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. Nové vyd. V Praze: Nákladem Jana Kotíka, 1897. 288 s.
BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1.vyd. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. Sv. 1-2. ISBN 80-7044-212-3 (brož.)
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
25.01.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu