Původ příjmení
Text dotazu
Dobrý den, bylo by prosím možné zjistit původ příjmení Tobiášek.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Tobiášek je jedním z odvozených příjmení od základního tvaru Tobiáš. Tobiáš je osobní jméno, hebrejsky Towijjáh a vykládá se jako "bůh je dobrý, bůh je můj statek". Obdobně vznikla příjmení Tobyáš, Tobek, Tobiš, Tobíšek, Tobiška.
Pokud by Vás zajímaly statistiky četnosti výskytu příjmení v ČR, doporučujeme Vám stránky http://www.kdejsme.cz/ nebo http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php.
Použité zdroje
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
24.02.2016 14:29
Milovanská píše:
Pondělí 02.05.2016 17:41
Dobrý den bylo by prosím možné zjistit původ příjmení Milovansky?je to české příjmení?děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 03.05.2016 15:02
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu