Původ příjmení
Text dotazu
Zjistit původ příjmení Škranc, popř. i podle něj najít nějaké staré předky.
Odpověď
Původ příjmení je možno dohledat v knihách:
1. MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
2. KNAPPOVÁ, Miloslava. Naše a cizí příjmení v současné češtině. Liberec : Tax Az Kort, 2002. 256 s. ISBN 80-238-8173-6.
3. MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Vyd. 2. Praha : Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
4. MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě. Vyd. 1. Praha : Epocha, 2002. -- 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
5. MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem. 1. vyd. Praha : Epocha, 2004. 298 s. ISBN 80-86328-58-9.
6. SVOBODA, Jan. Staročeská osobní jména a naše příjmení. 1. vyd. Praha : ČSAV, 1964. 317 S.
Se svým dotazem se můžete obrátit také na Ústav pro jazyk český AV ČR - Jazykovou poradnu: http://www.ujc.cas.cz/oddeleni/index.php?page=poradna.
Četnost výskytu Vašeho příjmení naleznete na internetových stránkách Ministerstva vnitra: http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod
Datum zadání dotazu
05.11.2009 11:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu