Původ příjmení
Text dotazu
Původ příjmení Brichcínová
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Brichcín (přechýlená podoba Brichcínová) patří do skupiny příjmení, která vznikla z osobních jmen (tj. rodných a křestních). Je to příjmení vzniklé z osobního jména latinského původu: Brikcius; též psáno Brixius; Brixí, Brixi, Brichcí, Brichcí-n (rozšíření o příponu
-n) a další.
Rodokmen si můžete dohledat a sestavit sama, na této adrese získáte informace jak postupovat http://www.genea.cz/, anebo můžete jeho vypracování zadat profesionálnímu genealogovi http://www.genea.cz/informace/genealogove/.
Zdroje:
Moldanová, Dobrava, 1936-
Naše příjmení / Dobrava Moldanová. -- 1. vyd. -- Praha : Mladá
fronta, 1983 (Mír 3). -- 289 s. ; 21 cm. -- (Malé encyklopedie ; Sv.
16). -- (Váz.) : 26 Kč
Knappová, Miloslava, 1936-
Příjmení v současné češtině : jazyková příručka / Miloslava
Knappová. -- 1. vyd. -- Liberec : AZ KORT, 1992 (Nové Město nad
Cidlinou : Agrodat). -- 185 s. : tab. ; 21 cm. -- ISBN
80-900008-9-4 (brož.
Kotík, Antonín, 1840-1919
Naše příjmení : Studie ku poznání příjmení československých, jejich
hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o
vysvětlení jich původu a smyslu / sepsal a abecedním ukazovatelem
opatřil Antonín Kotík. -- Nové vydání. -- Praha : Jan Kotík, 1897.
-- 288 s. ; 8°. -- (Brož.)
MAREČKOVÁ, Marie, 1942-
Příručka praktické genealogie : jak sestavit rodokmen / Marie Marečková. -- Vyd. 1. -- Praha ; Litomyšl : Paseka, 2004. -- 187 s. : il., faksim. ; 18 cm. -- Adresář archivů v ČR a SR. -- Obsahuje bibliografii ISBN 80-7185-662-2 (váz.) : Kč 199,00
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
18.09.2009 10:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu