Původ názvu ZŠ Štefcova HK
Text dotazu
Dobrý den,
po kom je, prosím, pojmenovaná ZŠ Štefcova v Hradci Králové?
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
pojmenování ZŠ Štefcova vyplývá z názvu ulice, která vznikla v roce 1970 a je pojmenovaná po Jaroslavu Štefcovi.
Jaroslav Štefec (1888 - 1944) byl zasloužilý pracovník dělnického hnutí a stranický funkcionář z Nového Hradce Králové, který zemřel v koncentračním táboře.
Použité zdroje
Dejmek, Bohumír, 1928-2003. Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic. Bohumír Dejmek. 1. vyd. Hradec Králové : Gaudeamus, 1993. 186 s., mapy .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
24.07.2017 16:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu