Původ názvu ulice Koutníkova
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě po kom byla pojmenovaná ulice Koutníkova v Hradci Králové. Děkuji.
Odpověď
Vážená paní,
ulice Koutníkova se jmenuje dle Františka Koutníka (1897 - 1943), dozorce ČSD, který byl v roce1941 zatčen kvůli svému působení v odboji. Zemřel v městě Griebo (Německo) roku 1943. Zdroj: DEJMEK, Bohumír. Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 1993. 186 s., mapy.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
24.01.2022 19:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu