původ názvu obce Kakejcov
Text dotazu
Dobrý den,
v letošním roce naše obec uspořádá setkání u příležitosti 400 let od první písemné zmínky z roku 1616.
Pokud je u Vás k nalezení jakákoliv informace k původu vzniku názvu obce Kakejcov či jiný
historický záznam uvítáme od Vás jakoukoliv informaci či odkaz kde pátrat dále.
děkuji
Odpověď
Informace o původu jména obce KAKEJCOV lze čerpat z následujících publikací:
PROFOUS, Antonín. Místní jména v Čechách: jejich vznik, původní význam a změny. Díl II, CH-L. 1. vyd. Praha: Česká akademia věd a umění, 1949. 705 s
heslo Kakejcov, s. 182
signatura SVK PK: IIIB944/2
ROŽMBERSKÝ, Petr a VAŘEKA, Pavel. Středověké osídlení Rokycanska. 1. vyd. Praha: Společnost přátel starožitností v Praze ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni a Státním oblastním archivem v Třeboni v nakl. Unikornis Praha, 2013. 207 s. Vlastivědná knihovnička SPS; sv. 20. ISBN 978-80-86204-27-7.
Kapitola 2.2.41, Kakejcov (obec): Historicky záhadná ves, jejíž jméno bylo odvozeno z příjmení Kaka … s. 60
signatura SVK PK: 31B59832
ZAHRADNÍKOVÁ, Magda, ed. a ČADKOVÁ, Iva, ed. Berní rula. 25, Kraj Plzeňský. Díl III. Vyd. 1. Praha: Státní ústřední archiv, 2003. s. 731-1126. ISBN 80-86712-04-4.
zde jeuveden název obce takto: Kakejřov (Kakejcov, okr. Rokycany), s. 854
Použité zdroje
katalogy a regionální informační zdroje SVK PK, souborný katalog ČR
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
07.03.2016 12:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu