puvod jmena rozehnal
Text dotazu
Dobry den a velmi by me zajimalo jak vzniklo prijmeni ROZEHNAL
Odpověď
Původ příjmení Rozehnal
• z příčestí minulého činného slovesa rozehnat
Autorem výkladového slovníku českých příjmení je Prof. PhDr. Dobrava Moldanová, CSc.
Příjmení.cz [online]. Praha, ©2019 [cit. 2019-09-20]. Dostupné z: https://www.prijmeni.cz/Rozehnal/puvod
První výskyt tohoto příjmení:
v roce 1921
ONDŘEJ, Malačka. KdeJsme.cz [online]. Praha, ©2010 [cit. 2019-09-20]. Dostupné z: https://www.kdejsme.cz/prijmeni/Rozehnal/hustota/
Nejčastější výskyt tohoto přjmení v ČR
553 obyvatel (nejvíce v Prostějově 71)
Našejména.cz [online]. [cit. 2019-09-20]. Dostupné z: https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=265052&typ=prijmeni
Použité zdroje
Obor
Sociologie
Okres
Uherské Hradiště
Knihovna
Knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana, Uherské Hradiště
Datum zadání dotazu
19.09.2019 06:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu