Původ honorifikační dedikace ulice
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na původ jména ulice Boettingerova v Městském obvodu Plzeň 3. Děkuji..
Odpověď
Dobrý den,
Boettingerova ulice se jmenuje po významném výtvarníkovi. Hugo Boettinger (malíř, kreslíř, grafik a karikaturista) se narodil 30. 4. 1880 v Plzni a zemřel 9. 12. 1934 v Praze.
Použité zdroje
ČEKANOVÁ, Markéta. Víte, kde bydlíte? : encyklopedie ulic západních Čech . Starý Plzenec : Formát, 1997. 58 s. ISBN 80-901453-8-8
http://lanius.kmp.plzen-city.cz/l.dll?hal~1000125212
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
19.05.2015 23:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu