Původ domu ČSOB na Novém Městě Pražském na adrese na Moráni 3.
Text dotazu
Dobrý den,
nepodařilo se mi dohledat ani architekta ani období vzniku a vlastně ani žádnou jinou zmínku o původu nárožního domu na Palackém náměstí, ve kterém sídlí pobočka ČSOB. Adresa tohoto domu, který má na střeše typické hodiny je Na Moráni 3.
Děkuji
MP
Odpověď
Dobrý den,
Dům byl postaven na parcele domu poškozeného leteckým náletem r. 1946.  Projektován roku 1981  Alešem  Moravcem a Frant. Novotným (Projektový ústav  hl. m. Prahy) jako provozně technická budova budova metra trasy I.B. Výtvarné řešení bylo součástí celkového pojetí stavby trasy metra. Stavba byla dokončena r. 1989.
Zdroj informace: Umělecké památky Prahy. Vyd. 1. Praha: Academia, 1998, ISBN 80-200-0627-3, s. 309
Použité zdroje
Umělecké památky Prahy. Vyd. 1. Praha: Academia, 1998, ISBN 80-200-0627-3, s. 309
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
Praha
Knihovna
Městská knihovna v Praze
Datum zadání dotazu
27.05.2015 17:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu