Původ a význam příjmení Horký, Husar, Knolle, Koryťák, Kořínek a Kostolányi
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký je původ a význam příjmení Horký, Husar, Knolle, Koryťák, Kořínek a Kostolányi děkuji
Odpověď
Informace týkající se uvedených příjmení jsou obsaženy v těchto publikacích:
Horký
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení. Praha : vl.nákl., 1894, s. 54. - signatura Studijní a vědecké knihovny 3D292
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Praha : Epocha, 2002, s. 88. ISBN 80-86338-10-4. - 31A97306
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2.vyd. Praha : Pankrác, 2004, s. 67. ISBN 80-86781-03-8. - 31B6451
Husar
BENEŠ, Josef. O českých příjmeních. Praha : Československá akademie věd, 1962, s. 216. - 146579-1a
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení. Praha : vl.nákl., 1894, s. 127. - 3D292
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2.vyd. Praha : Pankrác, 2004, s. 71. ISBN 80-86781-03-8. - 31B6451
Knolle
KNAPPOVÁ, Miloslava. Naše a cizí příjmení v současné češtině. Liberec : TAX AZ KORT 2002, s. 163. ISBN 80-238-8173-6. - 31A95208
KNAPPOVÁ, Miloslava. Příjmení v současné češtině : jazyková příručka. Liberec : AZ KORT, 1992, s. 120. ISBN 80-900008-9-4. - 31A50142
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2.vyd. Praha : Pankrác, 2004, s. 86. ISBN 80-86781-03-8. - 31B6451
Koryťák
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2.vyd. Praha : Pankrác, 2004, s. 91. ISBN 80-86781-03-8. - 31B6451
Kořínek
BENEŠ, Josef. O českých příjmeních. Praha : Československá akademie věd, 1962, s. 201. - 146579-1a
KNAPPOVÁ, Miloslava. Naše a cizí příjmení v současné češtině. Liberec : TAX AZ KORT 2002, s. 29. ISBN 80-238-8173-6. - 31A95208
KNAPPOVÁ, Miloslava. Příjmení v současné češtině : jazyková příručka. Liberec : AZ KORT, 1992, s. 26. ISBN 80-900008-9-4. - 31A50142
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení. Praha : vl.nákl., 1894, s. 156. - 3D292
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Praha : Epocha, 2002, s. 128-129. ISBN 80-86338-10-4. - 31A97306
Kostolányi
nenalezeno
Všechny publikace jsou ve fondu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, proto uvedené záznamy obsahují signaturu. Registrovaný čtenář s platným ročním průkazem má možnost rezervovat dokumenty prostřednictvím on-line katalogu na http://aleph.svkpl.cz.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
19.12.2007 09:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu