Publikace o pravoslavné církvi
Text dotazu
Dobrý den,
mohli byste mi poradit nějakou literaturu (klidně i webové stránky pokud budete znát), týkající se pravoslavné církve a jejích dějin ve 20. stol. (hlavně pronásledování jejích přívrženců)?
Nikde jsem nenašla nic konkrétního, stručné ale jasné informace uvítám.
Odpověď
Dobrý den,
k vašemu dotazu doporučujeme monografii „Nástin dějin pravoslavné církve v 19. a 20. století : prolegomena k vývoji pravoslaví v českých zemích, na Slovensku a na Podkarpatské Rusi v letech 1860–1992 / Pavel Marek, Martin Lupčo. - Brno : CDK (Centrum pro studium demokracie a kultury), 2012“, v níž se nachází jak historie pravoslavné církve ve 20. století se zvláštním zřetelem k českým zemím, tak i bibliografické medailonky jejich významných členů.
Filozofická fakulta má publikaci ve fondu Historického kabinetu, mohla by ji mít Evangelická teologická fakulta, Husitská teologická fakulta a Knihovna sociálních věd v Jinonicích; dá se předpokládat, že i většina větších knihoven, je to běžná knížka.
V Národní knihovně je k tématu dostupná tato publikace:
NOBLE, Ivana et al. Cesty pravoslavné teologie ve 20. století na Západ. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK), 2012. 411 s. Moderní česká teologie. ISBN 978-80-7325-290-8.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
06.03.2014 13:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu