Psychologie nezaměstnanosti
Text dotazu
Dobrý den, obracím se na Vás se žádostí o pomoc při
výběru literatury k vypracování bakalářské práce na téma: Psychologie
nezaměstnanosti ( nezaměstnanost jako psych. problém, sebehodnocení
nezaměstnaného a její podoby). Děkuji za vyřízení mého dotazu.
Odpověď
Dobry den,
pro vyhledani knih v cestine bychom Vam doporucili vyuzit Elektronicky katalog NK CR - bazi NKC (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) , ktery obsahuje zaznamy ceskych knih od roku 1900, zahranicni publikace ve fondu NK CR jsou zde uvedeny od roku 1995 a prubezne jsou doplnovany i starsi zaznamy. V bazi NKC jsme nalezli napr. nasledujici zaznamy:
* Masarykova univerzita v Brne. Ekonomicko-spravni fakulta. Katedra verejne ekonomie ; BUCHTOVA, Bozena. Nezamestnanost - technologicke a socialni promeny prace. Brno : Masarykova univerzita, 2007. 160 s. ISBN 978-80-210-4422-7. Obsah http://toc.nkp.cz/NKC/200712/contents/nkc20071762235_1.pdf .
* BEHLE, Heike. Veränderungen der seelichen Gesundheit durch arbeitsmarktpolitische Maßnahmen. Nürnberg : Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung der Bundesagentur für Arbeit, [2007]. 396 s.
* PLESNIK, Vladimir. Problem dlouhodobe nezamestnanosti : praxe a vychodiska. Krnov : Reintegra, 2006. 99 s. ISBN 80-239-7140-9.
* Masarykova univerzita v Brne. Ekonomicko-spravni fakulta ; BUCHTOVA, Bozena. Psychologie a nezamestnansost : zkusenosti a praxe. Brno : Masarykova univerzita, 2004. 248 s. ISBN 80-210-3457-2.
* BUCHTOVA, Bozena. Nezamestnanost : psychologicky, ekonomicky socialni problem. Praha : Grada, 2002. 236 s. ISBN 80-247-9006-8.
* BUCHTOVA, Bozena ed. Psychologicke a medicinske aspekty nezamestnanosti. Brno : Masarykova univerzita, Ekonomicko-spravni fakulta, 2000. 79 s. ISBN 80-210-2425-9.
V bazi NKC si muzete vyhledat i dalsi knihy, do vyhledavaciho formulare staci zadat dotaz psycholog? nezaměst? a zvolit vyhledavani v poli Predmet.
Vyhledane zaznamy si muzete ulozit na pocitac nebo odeslat e-mailem. Vetsinu knih je mozne tudovat prezencne ve studovnach NK CR, vybrane tituly mohou byt dostupne i pro vypujcku mimo NK CR, vice informaci vzdy zjistite kliknutim na ikonku v poli Exemplare.
K vyhledani ceskych clanku na zadane tema muzete vyuzit vseobecnou vyberovou clankovou databazi ANL (http://aleph.nkp.cz/cze/anl) , ktera obsahuje zaznamy ceskych clanku od roku 1991 a take napr. clankovou databazi Masarykovy univerzity (http://aleph.muni.cz  >> pod polem pro zapsani dotazu vyberte v rolovacim menu vyhledavani v Katalogu clanku MU). Zpusob zadavani dotazu je v obou clankovych databazich stejny jako v bazi NKC.
Na obdobne tema jiz byly v minulosti zpracovane vysokoskolske zaverecne prace, zde se muzete pri hledani vhodnych podkladu pro Vasi praci inspirovat v kapitole Literatura (http://is.muni.cz/th/103135/fss_b/Vliv_dlouhodobe_nezamestnanosti_na_sebehodnoceni_a_vedomi_vlastni_ucinnosti_jedince.pdf)
Dulezitym zdrojem informaci jsou licencovane databaze, kde naleznete citace, abstrakty a pripadne i plne texty zahranicnich clanku. Z licencovanych databazi NK CR Vam muzeme doporucit napr. databaze Academic Search Premier (Ebsco), ArticleFirst (OCLC), ScienceDirect (Elsevier), Wilson OmniFile Full Text Select nebo Web of Knowledge. Vsechny uvedene zdroje jsou pro registrovane uzivatele NK CR pristupne i mimo NK CR prostrednictvim tzv. vzdaleneho pristupu, vice informaci naleznete na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=vzdal_pristup.htm. Zaznamy e-knih a plnotextovych e-casopisu, ktere jsou obsazene v licencovanych databazich pristupnych v NK CR, jsou take uvedene v bazi NKC s moznosti vyuzit konkretni zdroj i mimo NK CR. Z volne dostupnych zdroju Vam pro vyhledani relevantnich clanku muzeme doporucit napr. Google Scholar (http://scholar.google.com).  Nektere vysoke skoly a knihovny nabizeji svym studentum, respektive uzivatelum databaze zamerene primo na oblast psychologie, napr. PsychARTICLES, PsychBOOKS, PsychINFO (Univerzita Karlova- http://bi.cuni.cz/prehled/obor.php?lang=cs&id=17, Masarykova univerzita - http://ezdroje.muni.cz/prehled/abecedne.php?lang=cs#c80).
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.02.2011 14:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu