Psychologická a difuzionistická antropologie
Text dotazu
Dobrý den, jaké knihy byste mi prosím doporučili k tématu Psychologická antropologie a Difuzionismus v antropologii? Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu tématu jsou v Národní knihovně ČR ( viz Online katalog NK ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) dostupné mimo jiné následující dokumenty:
* Soukup, Martin. Antropologie v psychosociálních vědách. Praha: Pražská vysoká škola psychosociálních studií, 2010. 101 s. ISBN 978-80-904541-1-8.
* Spindler, George Dearborn, ed. The Making of Psychological Anthropology. 1. Paper back Print. Berkeley: University of California Press, 1980. 14, 665 s.
* Schwartz, Theodore, ed., White, Geoffrey M., ed. a Lutz, Catherine A., ed. New directions in psychological anthropology. Repr. Cambridge: Cambridge University Press, 1995, C1992. x, 352 s. Publications of the Society for psychological anthropology; 3. ISBN 0-521-42609-X.
* Hsu, Francis L. K., ed. Psychological Anthropology. New ed. Cambridge, Mass.: Schenkman Publishing Company, 1972. x, 623 s.
* Soukup, Václav. Antropologie: teorie člověka a kultury. Vyd. 1. Praha: Portál, 2011. 741 s. ISBN 978-80-7367-432-8.
* Skarupská, Helena. Úvod do kulturní a sociální antropologie. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. 70 s. Texty k distančnímu vzdělávání v rámci kombinovaného studia. Skripta. ISBN 80-244-1509-7.
* Kupka, Martin. Vybrané kapitoly z kulturní antropologie: studijní text pro kombinované studium. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. 103 s. Studijní opory. ISBN 978-80-244-1848-3.
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím  Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc a Jednotné informační brány: http://www.jib.cz .  Články :  prostřednictvím databáze ANL : http://www.jib.cz  (a ANL+ : http://www.jib.cz ). Využít též můžete oborovou bránu Sofia: http://sofia.jib.cz/
K danému tématu se vztahuje i celá řada zahraničních článků a knih. K jejich dohledání můžete užít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články, zahraniční články - licencované) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/) .
Zahraniční  monografie k tématu je možné dohledat prostřednictvím katalogu WorldCat OCLC: www.worldcat.org. Využít můžete také vyhledávač Google Books: http://books.google.cz/
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2013 16:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu