první zmínka o Kociánovicích, Markovicích a Koši
Text dotazu
první zmínka o Kociánovicích, Markovicích a Koši (části Slezského předměstí Hradce Králové)
Odpověď
Dobrý den k Vašemu dotazu sdělujeme:
"Dvůr Kociánův v l.1790-98 rozprodán byl Střemchovi z Podhůří, Vlasákovi ze Štěnkova, Karlovi z Bolehoště a Bynarovi z Lejšovky. Tak vznikla nová část Slezského předměstí, přezvaná Kociánovicemi. Na straně k Pouchovu byl dvůr Markův (čp.12), který byl rovněž rozprodán. Tak opět vznikla jiná část Sl. Př., přezvaná Markovicemi. Na mapě diecése královéhradecké od Jana Venuta z r.1790 jsou již kolečky vyznačeny osady Markovice, Kocianovice."
Domečka, Ludvík, 1861-1937, Sál, František Ladislav, 1867-1941. Královéhradecko : místopis soudního okresu královéhradeckého ; Sv. 2, díl 1, část 2.  Ludvík Domečka a František Ladislav Sál.  Hradec Králové : Sbor pro zpracování a vydávání monografií Královéhradecka, 1928. S.228.
Další informace:" r.1787 byla Slatina od Hradce Králové přifařena k Pouchovu, kde byla roku toho zřízena nová fara. Slatina tvořila jednu katastrální obec se Svinárkami.Koš  však náležel  ke katastru pouchovskému". Bližší informace o první zmínce Koše jsme nenašli.
Domečka, Ludvík, 1861-1937, Sál, František Ladislav, 1867-1941. Královéhradecko : místopis soudního okresu královéhradeckého ; Sv. 2, díl 1, část 2.  Ludvík Domečka a František Ladislav Sál.  Hradec Králové : Sbor pro zpracování a vydávání monografií Královéhradecka, 1928. S. 256.
S přáním pěkného dne Bc.H.Myslivcová
Informační středisko Knihovny města Hradce Králové
Dobrý den k Vašemu dotazu sdělujeme:
S přáním pěkného dne Bc.H.Myslivcová
Informační středisko Knihovny města Hradce Králové
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
17.10.2011 09:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu