Prší, do rakve mi štěrbinou zatéká, píseň
Text dotazu
Prší, do rakve mi štěrbinou zatéká,
prší, moje tělo se hnilobou roztéká.
Prosim jestli mate moznost zjistit interpreta a nazev alba !! Dle znamich by se melo jednat o pavla sedlacka lec v jeho diskografii jsem tuto skladbu nenasel !
Odpověď
Dobrý den,
text písně naleznete na internetových stránkách:
https://www.midisoubory.cz/index.php?AKCE=DETAIL&ID=33b634310000 . Zde je uvedeno, že se jedná o lidovou píseň (bez známého autora). Není nám ovšem známo, nakolik je tento zdroj informací důvěryhodný. Zda tuto píseň někdo nazpíval a zařadil do svého alba, se nám bohužel nepodařilo dohledat.
Je možné, že některý ze zpěvníků, které naleznete v katalogu Národní knihovny (NKC):
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc, by mohl tento text písně obsahovat i s podrobnějšími informacemi. Prohledávání těchto dokumentů ovšem není v našich možnostech.
Popřípadě můžete kontaktovat osobu, která příspěvek na internetové stránky poskytla. Třeba bude o historii této písně vědět více.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
26.10.2007 13:03
Anonym píše:
Středa 12.10.2016 17:47
Tuto písničku si zpíval už můj děda v draku.
Marian píše:
Neděle 02.02.2020 10:27
Dobrý deň, tie odkazy na text piesne :"prší" nefunguju. Kde by som ich prosím vás zohnal? Ďakujem.
PSK - admin píše:
Úterý 04.02.2020 12:53
Dobrý den,
nefunkční odkaz byl již nahrazen novým. Děkuje za upozornění. S pozdravem služba PSK
Ján píše:
Čtvrtek 08.12.2022 11:21
Zpívá se na melodii La Paloma od Sebastiana Yradiera.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 08.12.2022 14:51
Dobrý den,
děkujeme za Váš komentář.
Melodii originální písně La Paloma přiřazuje k tomuto českému textu i následující stránka, relevanci tohoto zdroje ale nemůžeme zaručit: http://petka.img.cas.cz/[…]/Pr%C5%A1%C3%AD.
Bohužel se nám nepodařilo objevit video nebo audio nahrávku této české verze písně. Celý text písně je zveřejněn na následující stránce, přičemž píseň označuje za lidovou: https://www.midisoubory.cz/[…]DETAIL&ID=33b634310000.
Možné vysvětlení toho, jak mohla melodie písně La Paloma zlidovět, si můžete přečíst v jedné ze starších odpovědí služby Ptejte se knihovny: https://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/pisne-hrbitove-hrbitove-a-la-paloma.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu