Protifašistický odboj na Zbirožsku
Text dotazu
Informace o dokumentech týkajících se protifašistického odboje na Zbirožsku
Odpověď
Dobrý den,
o protifašistickém odboji na Rokycansku a Zbirožsku pojednávají např. tyto publikace:
Rokycansko v boji proti fašistickým okupantům 1939-1945
Rokycany : Okresní výbor Českého svazu protifašistických bojovníků, 1988. 79 s.
Rokycansko v boji proti fašistickým okupantům 1939-1945 : Seznam obětí fašistické okupace na Rokycansku / Zprac. Milouš Dobromysl.
Rokycany : Muzeum Dr. B. Horáka, 1995. 100 s.: fot.
Revoluční Rokycansko / Petros Cironis, Vojtěch Laštovka, Josef Široký. Plzeň : Západočeské nakladatelství, 1973. 266, [4] s., [24] s. obr. příl.
Další informace lze nalézt např. v novinových článcích:
Zbirožsko bojovalo celou okupaci / Božena Šopejstalová. -- 3 il.
In: Rokycanský deník. -- ISSN 1210-9223. -- Roč. 14, č. 106
(20050506), s. 12
Působení odboje na Rokycansku
In: Rokycanský deník. – ISSN 1210-9223. – Roč. 14, č. 106 (20050506), s. 12
Zbirožsko je poseto památníky : Zdejší odbojová skupina byla zpočátku vojenská, ale postupně se rozšířila / Antonín Dvořák.
In: Rokycanský deník. – ISSN 1210-9223. -- Roč. 9, (20000505), s. 19
Stalo se právě před pětapadesáti lety: Z partyzánů skrývajících se v bunkru poblíž Pařízku přežili Josef Mašek a Jiřina Nykodémová.
In: Rokycanský deník. -– ISSN 1210-9223.- – Roč. 8 (19990115), s. 15
Protifašistický odboj na Zbirožsku / Antonín Dvořák.
In: Haló noviny. (19991120), s. 7.
Všichni měli jeden společný cíl / Milouš Dobromysl.
In: Rokycanský deník. -- ISSN 1210-9223. -- Roč. 9, č.
105 (20000505), s. 19
Naše knihovna nemá uvedené publikace a periodika  ve svém fondu, doporučujeme Vám obrátit se na Studijní a vědeckou knihovnu Plz. kraje
http://www.svkpl.cz , případně na Muzeum B. Horáka v Rokycanech, které nabízí k prodeji mj. sborníky věnované protifašistickému odboji na Rokycansku http://www.muzeumrokycany.cz/soubory/nabidka_publikaci/nabidka_sborniku.pdf
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
18.06.2008 14:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu