proti gustu žádný dišputát
Text dotazu
proti gustu žádný dišputát
Odpověď
Dobrý den,
gusto = 1) vkus (např. mít dobré gusto), 2) potěšení, požitek (např. dělat něco s gustem) dišputát = rozhovor, diskurs, hovor, povídání, rozmlouvání
proti gustu žádný dišputát = zálibu, oblibu těžko vymlouvat
Použité zdroje:
* http://ssjc.ujc.cas.cz/search.php
* http://bara.ujc.cas.cz/psjc/search.php
* Pravidla českého pravopisu : s dodatkem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. 1. vyd. Praha : Academia, 1998. ISBN 80-200-0944-2.
*  Příruční slovník jazyka českého. V Praze : Státní nakladatelství : Školní nakladatelství : SPN, 1935-1957.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.03.2012 10:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu