protektorátní tisk online
Text dotazu
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda je možné v rámci projektu Kramerius prohlížet protektorátní tisk(Arijský boj, Vlajka, Lidové noviny atd) online z domova, bez nutnosti objednávání pdf kopií ?
Odpověď
Dobrý den,
digitalizovaná periodika Árijský boj, Vlajka nebo Lidové noviny z let 1939-1945 mohou být v rámci systému Kramerius v souladu s autorským zákonem (Zákonem č. 121/2000 Sb.) v plném textu zpřístupněny pouze v prostorách Národní knihovny ČR. V době protektorátu vycházely ještě např. Národní listy (http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/1452626) nebo Národní politika (http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/28), které jsou alespoň zčásti volně přístupné; z roků, které Vás zajímají, se konkrétně jedná o rok 1939 a 1940.
Lidové noviny veřejně zpřístupňuje ve své digitální knihovně Moravská zemská knihovna v Brně (http://kramerius.mzk.cz/search/i.jsp?pid=uuid:bdc405b0-e5f9-11dc-bfb2-000d606f5dc6), a to do r. 1944 včetně, dále jsou zde volně k prohlížení k dispozici také Národní listy z r. 1941 (http://kramerius.mzk.cz/search/i.jsp?pid=uuid:ae876087-435d-11dd-b505-00145e5790ea), periodikum Moravská orlice (do r. 1943, http://kramerius.mzk.cz/search/i.jsp?pid=uuid:fc849270-fea1-11de-b9f0-000d606f5dc6) nebo Pestrý týden (do r. 1945, http://kramerius.mzk.cz/search/i.jsp?pid=uuid:ae722b4f-435d-11dd-b505-00145e5790ea).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
20.04.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu