Prosím o text písně od Leoše Janáčka Vínek stonulý (Ohlas národních písní)
Text dotazu
Prosím o text písně od Leoše Janáčka Vínek stonulý (Ohlas národních písní). Už jsem našel Divím se milému v jiném dotazu, tak vím, že to umíte najít.
Odpověď
Dobrý den,
přinášíme Vám text písně Vínek stonulý (1875-6) od Leoše Janáčka.
A před vraty kámen zlatý, bílá leluja,
vije vínky z mateřánky švarná dívčina.
Nedávej ho synečkovi, nedávej ho synečkovi, on je podvodný, on je podvodný, ale ho svaž do šátečka, shoď ho do vody.
Voda leží, vínek plyne, už je po kraju, chceš-li ho mět, má divčino, já ho dostanu.
Voda běží, vínek plyne, voda běží vínek plyne do samého dna, do samého dna.
Ach nenis ty, má divčino, věnečka hodna.
Použité zdroje
JANÁČEK, Leoš. Ohlas národních písní: mužské sbory a cappella: (1876) [hudebnina]. 2. vyd., (V Bärenreiter Praha vyd. 1.). Praha: Bärenreiter Praha, 2013. 1 partitura (4 s.). ISMN 979-0-2601-0596-6.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
09.05.2019 14:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu