Prosím o sdělení dotazu jak se za protektorátu jmenovala ulice Řepčínská
Text dotazu
Kde naleznu protektorátní názvy ulic Olomouce?
Odpověď
Dobrý den,
ulice se jmenovala Repscheiner Strasse.
Německá jména ulic v Olomouci se dají najít na mapě z roku 1944:
Plan von Olmütz: 1:10 000 mit Karte der Umgebung 1:75 000. Olmütz: Verlag L. Kullil, 1944.
nebo např. v této knize:
Lichtblauová, Štěpánka. Entwicklung der deutschen Straßennamen von Olmütz: Entwicklung der deutschen Straßennamen in der Innenstadt von Olmütz in den Jahren 1895-1945. Saarbrücken: VDM Verlag Dr. Müller, 2010. 105 stran. ISBN 978-3-639-29064-6.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
18.01.2022 08:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu