Jméno bývalé vedoucí knihovny (PhDr.), která psala knížky o minulých časech.
Text dotazu
Prosím o jméno bývalé vedoucí knihovny,která byla i spisovatelka a psala milé knížky a časech minulých a přítomných.Byly to dva díly a knihy byly balzámem na duši.Jméno marně vzpomíná.Knížky jsem měla,bohužel jsem je půjčila.Co nechceš mít-půjč.Prosím,zda by se daly ještě sehnat.Ráda čtu vnoučatům.
Odpověď
Dobrý den, prohledali jsme různé zdroje, ale bohužel nenašli jsme žádnou spisovatelku-knihovnici, které by odpovídal zadaný požadavek.  Z regionálních autorů by se Vašemu popisu mohla blížit PhDr. Marie Ulčová (1925 – 1998), která řadu let vedla národopisného oddělení Západočeského muzea, a je autorkou dvou svazků následující knihy:
Ulčová, Marie a Světlíková, Jaroslava, ed. Moji milí, drazí: o časech minulých, lidském štěstí a osudech. 1. vyd. Plzeň: [s.n.], 1998]. 2 sv. ISBN 80-238-3809-1.
Marii Ulčovou  máme zpracovanou jako heslo v naší databázi regionálních osobností a  knihy se nacházejí ve fondu ve fondu Knihovny města Plzně. Pokud byste měla o obojí zájem, můžete využít níže uvedených odkazů.
http://lanius.kmp.plzen-city.cz/l.dll?hal~1000026746
http://lanius.kmp.plzen-city.cz/l.dll?cll~P=38232
http://lanius.kmp.plzen-city.cz/l.dll?cll~P=38573
Použité zdroje
http://lanius.kmp.plzen-city.cz/l.dll?hal~1000026746
http://lanius.kmp.plzen-city.cz/l.dll?cll~P=38232
http://lanius.kmp.plzen-city.cz/l.dll?cll~P=38573
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
07.12.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu