Prosím o informaci, zda se u vás nachází historická kniha o rodu Wettinů a rodu Panitz
Text dotazu
Tento rod se nacházel v Sassku. Hledám záznamy mezi lety 1700 -1950. Moc vám děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
po zběžném prostudování našich fondů musíme s politováním konstatovat, že kniha pojednávající o historii některého z těchto rodů se u nás pravděpodobně nenachází. Na příslušná klíčová slova se nám v našem fondu podařilo dohledat pouze publikaci "SCHNORR VON CAROLSFELD, Ludwig, Schnorr von Carolsfeld, Ludwig, ed. a Paul Cassirer & Hugo Helbing, ed. Aus Königlich Sächsischem Besitz: im Auftrage des Hauses Wettin Albertinische Linie E. V., mit einem Anhang von Kunstgegenständen aus Gräflich Brühlschem Besitz und anderem Besitz. Berlin: [s.n.], [1926]. 80,30 l Taf."
Zajímavým zdrojem by pak mohla být publikace "SIEBMACHER, Johann a Otto Titan von HEFNER, ed. Der Adel des Königreichs Sachsen. 1. nezměněné vyd. V Garnu. Brno: GARN, 2003. 59 s., 63 s. čb. ilustr. J. Siebmacher's grosses und allgemeines Wappenbuch; Bd. 2, Abt. 3." která se ale podle souborného katalogu nachází pouze v knihovnách v Praze.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
11.12.2020 10:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu