Prosím doporučit literaturu k seminární práci o ilustraci dětských knih.
Text dotazu
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Obrátila jste se však na Národní technickou knihovnu, která disponuje převážně fondem technické literatury. Spíše bych Vám doporučil obrátit se na Městskou knihovnu nebo Národní knihovnu ČR, která také službu Ptejte se knihovny formou e-mailu a chatu provozuje a bude mít pro Vás vhodnější literaturu.
Přikládám odkaz na výsledky vyhledávání v našem katalogu: https://vufind.techlib.cz/Search/Results?lookfor=ilustrace&type=AllFields&limit=20&sort=relevance
Z fondu Městské knihovny v Praze bych Vám doporučil následující publikace:
1. Stehlíková, Blanka. Současná ilustrace dětské knihy. Vydání první. Praha: Odeon, 1979. 71 stran. Soudobé české umění. Záznam dostupný z: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002187418&local_base=SKC
1. Hutařová, Ivana. Současní čeští ilustrátoři knih pro děti a mládež. 1. vyd. Praha: Ústav pro informace ve vzdělávání, 2004. 129 s. ISBN 80-211-0485-6. Záznam dostupný z: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002152076&local_base=SKC
1. Holešovský, František a Stehlíková, Blanka. Čeští ilustrátoři v současné knize pro děti a mládež. 1. vyd. Praha: Albatros, 1989. 455 s. Záznam dostupný z: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000887683&local_base=SKC
Dále můžete nahlédnout do některé z absolventských prací v databázích theses.cz a Google scholar. Přikládám odkazy:
1. http://www.theses.cz/vyhledavani/?search=Ilustrace+d%C4%9Btsk%C3%BDch+knih
2. http://scholar.google.cz/scholar?hl=cs&q=%22ilustrace+d%C4%9Btsk%C3%BDch+knih%22&btnG=
Další užitečné odkazy:
http://www.ptejteseknihovny.cz/o-sluzbe/chat
https://www.techlib.cz/cs/2930-referencni-a-resersni-sluzby
Pokud budete mít další dotazy, neváhejte se na nás obrátit.
S pozdravem
Vojtěch Turek
Oddělení služeb
Národní technická knihovna
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
21.04.2017 21:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu