promítání v knihovně - filmový klub
Text dotazu
Dobrý den. Zajímají mě podmínky promítání filmů v knihovně v rámci filmového klubu. Dotazovala jsem se na možnost projekce jednoho dokumentu od Aerofilms s informací, že to bude promítání v knihovně v rámci filmového klubu a paní mi potvrdila, že toto je možné, ale že za licenci je třeba zaplatit (1500-2000,-). Samozřejmě vybírání vstupného není v plánu. Domnívala jsem se, že knihovny v tomto ohledu mají ze zákona výjimku, Jak to tedy je? Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
doporučujeme Vám k prostudování článek "Kulturní akce knihoven z hlediska autorského zákona ", který velmi stručně a přehledně pojednává také o Vašem dotazu:
http://ctenar.svkkl.cz/clanky/2012-roc-64/9-2012/kulturni-akce-knihoven-z-hlediska-autorskeho-zakona-101-1278.htm
Obor
Právo
Okres
Praha
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
21.05.2015 11:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu