Programy a projekty rozvoje cestovního ruchu
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou. Chtěla jsem se zeptat, zda mohu někde najít programy a projekty zaměřené na rozvoj cestovního ruchu v Krušných horách, na Šumavě, v Jeseníkách a v Krkonoších, které byly realizovány v letech 2009 a 2010, a které jsou plánované na následující roky. Také jak byly financovány.
Na internetu jsem našla projekt "Jeseníky turistům" a projekty uskutečněné v Krkonoších na adrese: http://www.krkonose.eu/docs/krkonosska_sezona_cs.pdf
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den
Odpověď
Vážená paní,
zasílám Vám výběrový soupis knih a článků týkajících se cestovního ruchu v Krušných horách, na Šumavě, v Krkonoších a v Jeseníkách a programů a projektů na jeho rozvoj; jednu knihu (Prirucka pro zadatele ROP NUTS II Jihozapad) a větší část článků z novin a časopisů můžete studovat přímo v Moravské zemské knihovněv Brně (např. máme západočeskou mutaci Práva [vyvázané ročníky se vyhledávají do 10 dnů], ale nemáme jihočeskou mutaci Mladé fronty Dnes):
KNIHY:
OECD tourism trends and policies 2010. -- Paris : Organisation for Economic Co-operation and Development, 2010. -- 344 s. : il.
ISBN 978-92-64-07741-6 (broz.)
Pravidla, kterymi se stanovuji podminky pro poskytovani dotace na projekty Programu rozvoje venkova CR na obdobi 2007-2013. Opatreni III.1.3, 10. kolo, Podpora cestovniho ruchu / Ministerstvo zemedelstvi. -- Praha : Ministerstvo zemedelstvi, [2010]. -- 64 s. : il., formulare ; 30 cm
ISBN 978-80-7084-919-4 (broz.)
Dobra praxe v udrzitelnosti cestovniho ruchu : recenzovany sbornik ... rocniku konference s mezinarodni ucasti : Hradec Kralove .... -- Hradec Kralove : Gaudeamus, 2009-. -- sv. ; 21 cm
Konference cestovniho ruchu a lazenstvi : vyznam tradic ... prinos zapisu Zapadoceskeho lazenskeho trojuhelniku na Seznam svetoveho dedictvi UNESCO : 7.-10.10.2009, Marianske Lazne, Frantiskovy lazne, Karlovy Vary. -- Karlovy Vary : Karlovarsky kraj, 2009. -- 35 s. : il., portrety ; 30 cm
Prirucka pro zadatele ROP NUTS II Jihozapad. 3.3 Rozvoj sluzeb cestovniho ruchu, marketingu a produktu cestovniho ruchu : verze 3.0. -- [Ceske Budejovice] : Regionalni rada regionu soudrznosti Jihozapad, [2009]. -- 76 s. ; 21 cm
ČLANKY:
2010: Krusne hory v UNESCO? / /cin/
In: Impulsy Severozapadu : region po vsech strankach. -- ISSN 1213-4740. -- Roc. 8 (01/2006), s. 18-19
* Kulturni dedictvi * Kulturni pamatky * Prirodni pamatky * UNESCO
Polak, Martin
Na Klinovec se vratila meteostanice / (mp).
In: Pravo - Zapadni Cechy. -- ISSN 1211-2119. -- Roc. 20, c. 300 (20101229), s. 11
In: Zapadni Cechy
Polak, Martin
Centralni Krusnohori se muze tesit na novou dopravni infrastrukturu / (mp). -- Autor uveden sifrou
In: Pravo - Zapadni Cechy. -- ISSN 1211-2119. -- Roc. 20, c. 235 (20101009), s. 13
In: Zapadni Cechy
Voleman, Rudolf
Na Plesivec maji vest ctyri lanovky : turisticky ruch je podle merklinskeho starosty Josefa Nice jedinou cestou, jak zlepsit zivot mistnim obyvatelum / Rudolf Voleman ; fotografie Martin Polak. -- il.. -- 1 fot.
In: Pravo - Zapadni Cechy. -- ISSN 1211-2119. -- Roc. 20, c. 2290 (20101002), s. 12
In: Zapadni Cechy
Voleman, Rudolf
Krusne hory chteji odhalit dulni dila : v brzke dobe maji byt verejnosti zpristupneny stredoveke stoly Johannes na Zlatem Kopci a Mauricius na Hrebecne / Rudolf Voleman
In: Pravo - Zapadni Cechy. -- Karlovy Vary. -- ISSN 1211-2119. -- Roc. 20, c. 85 (20100413), s. 10
Voleman, Rudolf
Oprava rozhledny na Klinovci ma podporu / (vor). --
Autor uveden sifrou
In: Pravo - Zapadni Cechy. -- Karlovy Vary. -- ISSN 1211-2119. -- Roc. 20, c. 48 (20100226), s. 12
Kalinova, Ivana
Klinovecka rozhledna ma realnou sanci na zachranu : o dotace na rekonstrukci zada Bozi Dar spolecne s obcemi na nemecke strane / (iva). -- il.. -- Autorka uvedena sifrou -- 1 cb. fot.
In: Karlovarsky denik. -- Karlovy Vary. -- ISSN 1210-5147. -- Roc. 19, c. 14 (20100118), s. 3
Voleman, Rudolf
Vrcholy hor spoji sedackove lanovky : visuta lanovka mezi Klinovcem a Fichtelbergem je projektem, ktery by meli realizovat soukromi investori / Rudolf Voleman. -- il.. -- 1 barev. fot.
In: Pravo - Zapadni Cechy. -- Karlovy Vary. -- ISSN 1211-2119. -- Roc. 19, c. 300 (20091229), s. 11
Voleman, Rudolf
Plyn prvnim krokem k zachrane Klinovce : s opravami rozpadajicich se budov bude mozne na nejvyssim miste Krusnych hor zacit nejdrive za tri roky / Rudolf Voleman. -- il.. -- 1 barev. fot.
In: Pravo - Zapadni Cechy. -- Karlovy Vary. -- ISSN 1211-2119. -- Roc. 19, c. 271 (20091121), s. 13
Havelka, Jan
Spoluprace s nemeckou stranou se horskym obcim vyplaci : vstup do Schengenu rozsiril moznosti spoluprace tuzemskych a zahranicnich obci a dalsich organizaci / Jan Havelka ; fotografie Daniel Seifert. -- il.. --
1 barev. fot.
In: Karlovarsky denik. -- Karlovy Vary. -- ISSN 1210-5147. -- Roc. 18, c. 244 (20091019), s. 1
Voleman, Rudolf
Nemci ozivili zamer lanovky Klinovec - Fichtelberg / (vor). -- Autor uveden sifrou
In: Pravo - Zapadni Cechy. -- Karlovy Vary. -- ISSN 1211-2119. -- Roc. 19, c. 235 (20091008), s. 10
Voleman, Rudolf
Rozhledna na Klinovci ma po letech nadeji : bez soukromeho investora se zrejme nepodari zachranit hotel na nejvyssi hore Krusnych hor / Rudolf Voleman. -- il.. -- 1 barevna fotografie
In: Pravo - Zapadni Cechy. -- Karlovy Vary. -- ISSN 1211-2119. -- Roc.19, c. 134 (20090610), s. 10
Janous, Vaclav
Novy plan: golfove hriste v kazdem okrese : zastupitele Jihoceskeho kraje dostanou na stul dokument, ktery nove povoluje vystavbu golfovych hrist v 16 lokalitach - dokonce i primo v Narodnim parku Sumava / Vaclav Janous. -- il.. -- 1 mapka
In: Mlada fronta Dnes - Jihoceske vydani. -- ISSN 1210-1168. -- Roc. 21, c. 293 (20101218)
In: Jizni Cechy Dnes. -- S. B1
Janous, Vaclav
Ukol sumavskych obci cislo 1: zabavit turisty, kdyz prsi : nova zastupitelstva obci se obavaji, ze by v narodnim parku brzy mohlo zacit ubyvat turistu / Vaclav Janous
In: Mlada fronta Dnes - Jihoceske vydani. -- ISSN 1210-1168. -- Roc. 21, c. 275 (20101127)
In: Jizni Cechy Dnes. -- S. B3
Janous, Vaclav
Nova studie sjednoti styl domu na Sumave : Jihocesky kraj si nechal vypracovat dokument, ktery urcuje pravidla pro rekonstrukci i stavbu obydli na Sumave / Vaclav Janous. -- il.. -- 4 obr.
In: Mlada fronta Dnes - Jihoceske vydani. -- ISSN 1210-1168. -- Roc. 21, c. 236 (20101011)
In: Jizni Cechy Dnes. -- S. B1
Goldhahn, Agnes
[Ein Kunstobjekt als Schreibanlass : die deutsch-tschechische Reise der "Glasarche" im Spiegel ihrer Besucherbucher] / [autorka recenze] Agnes Goldhahn. -- Rubrika: Buchbesprechungen
In: Brunner Beitrage zur Germanistik und Nordistik. 15. -- Brno: Masarykova univerzita. -- ISSN 1803-7380. -- ISBN 978-80-210-5304-5. -- 15, 1-2 (2010), s. [233]-234
Ceska tiskova kancelar
Na Sumave zkoumaji rysy pomoci fotopasti a lapacu srsti / (CTK) ; foto: MAFA. -- il.. -- 1 fot.
In: Mlada fronta Dnes - Jihoceske vydani. -- ISSN 1210-1168. -- Roc. 20, c. 299 (20091228)
Janous, Vaclav
Konecne dohoda o Sumave : ministerstvo zivotniho prostredi slibuje obcim nova pracovni mista i vice sanci pri ziskavani dotaci / Vaclav Janous ; foto: MAFA - Ladislav Nemec. -- il.. -- Koncepce rozvoje narodniho parku do roku 2020 - navrh dohody mezi ministerstvem, vednim parku a sumavskymi obcemi -- 1 fot.
In: Mlada fronta Dnes - Jihoceske vydani. -- ISSN 1210-1168. -- Roc. 20, c. 216 (20090915)
Schubert, Antonin
Starosta Modravy: Chceme ministru Mikovi verit / Antonin Schubert ; (vj). -- Koncepce rozvoje narodniho parku do roku 2020 - navrh dohody mezi ministerstvem, vednim parku a sumavskymi obcemi.
In: Jizni Cechy Dnes. -- S. C2
Fait, Tomas
Minitendry : pilotni projekt spravy NP a CHKO Sumava / Tomas Fait. -- 1 il.. -- 1 obrazek -- Rubrika: Ekonomika a rizeni
In: Lesnicka prace. -- ISSN 0322-9254. -- Roc. 88, c. 4 (2009), s. 22-24
Bursik, Martin, 1959-
Park potrebuje, aby opadlo napeti : jak dal na Sumave / Martin Bursik ; Jitka Sramkova ; foto: CTK - David Veis. -- il.. -- 1 fot.
In: Mlada fronta Dnes - Jihoceske vydani. -- ISSN 1210-1168. -- Roc. 19, c. 271 (20081119)
In: Jizni Cechy Dnes. -- S. C1
Dvorak, Jiri, 1963-
Fotograficky plener Samotnia 2010 / Jiri Dvorak. -- 6 il.
In: Krkonose. Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 44, c. 1 (2011), s. 12-13
Stursa, Jan, 1943-
Modry dul - vitezstvi odbornych argumentu nebo ekonomicke reality ? / Jan Stursa. -- 6 il.. -- Rubrika: Velke kauzy
In: Krkonose. Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. --
Roc. 44, c. 1 (2011), s. 22-24
Louda, Jiri, 1977-
Typicka architektura Krkonos a Jizerskych hor / Jiri Louda. -- 2 il.
In: Krkonose. Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 44, c. 1 (2011), s. 10
Janata, Tomas, Sprava KRNAP Vrchlabi, Oddeleni ochrany prirody
Jak to bude s kleci v Krkonosich? / Tomas Janata. -- 5 il., 1 mapa. -- 2 barev. fot., 1 cb. fot., 2 tabulky
In: Lesnicka prace. -- ISSN 0322-9254. -- Roc. 90, c. 2 (2011), s. 28-31
Andrle, Jaroslav
Koncepce krkonosskeho vyzkumu / Jaroslav Andrle. --
Rubrika: Vyzvedy z vedy
In: Krkonose. Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. --
Roc. 43, c. 12 (2010), s. 10
Truhlicka, Ivan
Krkonosske lesy podstoupi dalsi lecebnou kuru / Ivan Truhlicka. -- 1 il.
In: Mlada fronta Dnes - Kralovehradecke vydani. --
ISSN 1210-1168. -- Roc. 21, c. 261 (20101110)
In: Hradecky Dnes. -- S. B2
Skalka, Michal
Fotograficka dilna / Michal Skalka. -- 5 il.
In: Krkonose. Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. --
Roc. 43, c. 11 (2010), s. 23
Andrle, Jaroslav
Letokruhy / Jaroslav Andrle, Tereza Ponocna. --
Rubrika: Vyzvedy z vedy
In: Krkonose. Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. --
Roc. 43, c. 11 (2010), s. 10
Andrle, Jaroslav
Studenti koukaji, kde co lita / Jaroslav Andrle, Irena Slamova. -- Rubrika: Vyzvedy z vedy
In: Krkonose. Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. --
Roc. 43, c. 8 (2010), s. 10
Sojkova, Jana, 1948-
Via fabrilis. [2] / Jana Sojkova. -- 6 il.
In: Krkonose. Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. --
Roc. 43, c. 8 (2010), s. 14-15
Hermova, Hana
Singltrek pod Smrkem / Hanka Hermova. -- 5 il.. --
Sojkova, Jana, 1948-
Via fabrilis / Jana Sojkova. -- 6 il.
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 43, c. 7 (2010), s. 16-17
Truhlicka, Ivan
Ekostredisko ma pripominat zmensene Krkonose / Ivan Truhlicka. -- 2 il.
In: Mlada fronta Dnes - Kralovehradecke vydani. --
ISSN 1210-1168. -- Roc. 21, c. 133 (20100609)
In: Hradecky Dnes. -- S. B2
Andrle, Jaroslav
Dlouhodoby ekologicky vyzkum (LTER) Jaroslav Andrle. -- Rubrika: Vyzvedy z vedy
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 43, c. 6 (2010), s. 22
Vinklat, Pavel D., 1959-
Grantovy program ekologicke vychovy s podporou Nadace Preciosa / Pavel D. Vinklat. -- 5 il.. -- Rubrika: Tema
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 43, c. 6 (2010), s. 32-33
Basta, Jiri
Ovci turne / Jiri Basta. -- 4 il.
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 43, c. 6 (2010), s. 10-11
Mach, Daniel
Po stopach J. A. Komenskeho / Daniel Mach. -- 2 il.
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 43, c. 2 (2010), s. 28
Vlcek, Radovan
Krkonosska priroda z prvni ruky / Radovan Vlcek. -- 6 il.
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 43, c. 1 (2010), s. 12-13
Ridkosil, Tomas, 1953-
Geopark UNESCO : Cesky raj pro region / Tomas Ridkosil, Lilian Svabenicka, Jan Prostrednik. -- 4 il.. -- Rubrika : Cesky raj
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 42, c. 12 (2009), s. 38-39
Hrebacka, Jan, 1967-
Moderni centrum ekologicke vychovy : projekt Spravy KRNAP pro budoucnost / Jan Hrebacka. -- 4 il.. -- Rubrika : O cem se hovori
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 42, c. 12 (2009), s. 14-15
Basta, Jiri
Ciste horni Labe / Jiri Basta. -- 1 il.
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 42, c. 10 (2009), s. 10
Dvorak, Jiri, 1963-
Jilemnicke namesti se meni / Jiri Dvorak. -- 1 il.
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 42, c. 8 (2009), s. 25
Flouskova, Zdenka
Vite, co je Via fabrilis ? / Zdenka Flouskova. -- 2 il.
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 42, c. 5 (2009), s. 10
Vlcek, Radovan
Ekologicka vychova bez hranic / Radovan Vlcek. -- 3 il.
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 42, c. 4 (2009), s. 28
Flouskova, Zdenka
MAS Prijdte pobejt! rozdeluje dotace / Zdenka Flouskova; (pripravil) Jiri Basta. -- 2 il.
In: Krkonose Jizerske hory. -- ISSN 1214-9381. -- Roc. 42, c. 3 (2009), s. 47
Rybickova, Stanislava
U Rapotina ma vyrust park vedy a techniky / Stanislava Rybickova. -- 2 il.
In: Sumpersky a jesenicky denik. -- ISSN 1801-9811. --
C. 226 (20100929), s. [1], 3
Havrlant, Jan, 1952-
The Recreational potential of the Jeseniky region (Czech Republic) and the influence of soft factors on its development / Jan Havrlant. -- 14 il.. -- Rubrika : Articles -- 1 mp., 3 barev. fot., 7 tb., 1 graf, 2 barev. fot. na zadni obalce. -- Obsahuje bibliografii
In: Moravian Geographical Reports. -- Brno. -- ISSN 1210-8812. -- Vol. 18, no. 1 (2010), s.. 23-37
Rybickova, Stanislava
Turisty bude pred Sumperkem vitat Praded : projekt Jeseniky turistum je zameren na lepsi propagaci hor a jejich zajimavosti / Stanislava Rybickova. -- 1 il.
In: Olomoucky denik. -- ISSN 1801-9781. -- C. 140 (20090617), s. 5
Hradil, Miloslav
Jeseniky lakaji nove navstevniky / Miloslav Hradil. --
1 il.
In: Pravo. Stredni a vychodni Morava. -- ISSN 1211-2119. -- Roc. 19, c. 166 (20090718-20090719), s. 21
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
18.03.2011 16:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu