Proexportní politika ČR
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o doporučení literatury pro téma proexportní politika ČR na trzích Brazílie a Argentiny.
Děkuji.
Odpověď
Níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty k Vašemu tématu jak z fondu VŠE, tak také z internetu. Veškeré dokumenty mají volně přístupné plné texty. Doporučuji Vám také prohlédnutí seznamů použité literatury u jednotlivých vysokoškolských kvalifikačních prací jako inspiraci pro případné další relevantní materiály k Vašemu tématu.
Při hledání Vašeho tématu, jak na volném webu, tak např. i v rámci Souborného katalogu VŠE (http://library.vse.cz) doporučuji použít např. termíny:
proexportní / exportní politika
proexportní / exportní strategie
export / vývoz
obchod
Argentina
Brazílie
Příklady vysokoškolských kvalifikačních prací VŠE (plné texty jsou dostupné v rámci Souborného katalogu VŠE - http://library.vse.cz)
Březinová, Ilona. Hospodářské vztahy ČR s vybranými zeměmi MERCOSUR. Praha, 2011. Vedoucí práce Emilie Kalínská.
Černohousová, Dana. Vývoj zahraničního obchodu ČR s Brazílií. Praha, 2012. Vedoucí práce Magda Neuwirthová.
Dudová, Zdena. Aktivity agentury Czech Trade na vybraných trzích. Praha, 2012. Vedoucí práce Božena Plchová.
Hávová, Lenka. Institucionální podpora českých exportérů na strategicky významných trzích. Praha, 2012. Vedoucí práce Božena Plchová.
Herclíková, Marcela. Analýza vývoje zahraničních ekonomických vztahů mezi Českou republikou a Latinskou Amerikou. Praha, 2012. Vedoucí práce Božena Plchová.
Hofbauer, Tomáš. Zhodnocení potenciálu Argentiny pro české exportéry a investory. Praha, 2012. Vedoucí práce Milan Damborský.
Homolová, Veronika. Analýza obchodních vztahů mezi ČR a Brazílií. Praha, 2012. Vedoucí práce Přemysl Průša.
Kociánová, Iva. Česko-argentinská obchodní spolupráce s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem. Praha, 2013. Vedoucí práce Františka Müllerová.
Krajčová, Monika. Institucionální podpora exportu v ČR. Praha, 2010. Vedoucí práce Emilie Kalínská.
Krajníková, Veronika. Hospodářské vztahy ČR se zeměmi BRIC. Praha, 2012. Vedoucí práce Magda Neuwirthová.
Kursa, David. Exportní strategie 2012 - 2020 a její vliv na konkurenceschopnost ČR. Praha, 2012. Vedoucí práce Ludmila Štěrbová.
Majáková, Dominika. Možnosti vstupu českých podniků na argentinský trh. Praha, 2013. Vedoucí práce Eva Černohlávková.
Mihalová, Pavla. Vývoj vzájemných ekonomických vztahů mezi ČR a vybranými latinskoamerickými zeměmi (Argentina, Brazílie a Mexiko). Praha, 2010. Vedoucí práce Emilie Kalínská.
Nováková, Karolína. Specifika podnikatelského prostředí Argentinské republiky. Praha, 2011. Vedoucí práce Františka Müllerová.
Šlégrová, Lucie. Podpora exportu v ČR. Praha, 2012. Vedoucí práce Alexej Sato.
Sibagatova, Adel. Analýza zahraničních ekonomických vztahů ČR se zeměmi BRIC. Praha, 2011. Vedoucí práce Božena Plchová.
Zálešáková, Michaela. Exportní příležitosti pro české subjekty na brazilském trhu s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem. Praha, 2009. Vedoucí práce Františka Müllerová.
Příklady volně dostupných online zdrojů
Argentina: Obchodní a ekonomická spolupráce s ČR
http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/argentina-obchodni-a-ekonomicka-spoluprace-s-cr-18421.html
Brazílie - Prioritní země pro export České republiky
http://www.businessinfo.cz/cs/zahranicni-obchod-eu/teritorialni-informace-zeme/brazilie.html
Exportní strategie České republiky pro období 2012 až 2020
http://www.ceskapozice.cz/sites/default/files/file_attachments/exportni_strategie_ceske_republiky.pdf
Exportní strategie ČR
http://www.businessinfo.cz/cs/zahranicni-obchod-eu/statni-podpora-exportu/exportni-strategie-cr.html
Interaktivní exportní profil zájmových zemí: Argentina
http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/interaktivni-exportni-profil-zajmovych-zemi-argentina-24034.html#!
Interaktivní exportní profil prioritních zemí: Brazílie
http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/interaktivni-exportni-profil-prioritnich-zemi-brazilie-23822.html#!
Jak úspěšně exportovat do Brazílie a Mexika
http://www.czechtrade.cz/kalendar-akci/akce-jak-uspesne-exportovat-do-brazilie-a-mexika-1/
Směřování českého exportu
http://www.czechtrade.cz/o-czechtrade/reference/czechtrade-media/smerovani-ceskeho-exportu-3-6-2013/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
04.10.2013 12:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu