Proč se většina střech dělá červených?
Text dotazu
Dobrý den,
Potřeboval bych zjistit proč se většina střech dělá červených. Celkově historie tašek, proč zrovna červená barva atd.
Děkuji předem za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Na tuto otázku Vám přesně neodpovíme. Můžeme Vám pouze doporučit zdroje z oboru stavebnictví, které se tímto tématem zabývají.
Z fondu Národní technické knihovny jsme pro Vás vytipovali následující publikace:
1. https://vufind.techlib.cz/Search/Results?lookfor=st%C5%99e%C5%A1n%C3%AD+krytina&type=AllFields
2. https://vufind.techlib.cz/Search/Results?lookfor=st%C5%99e%C5%A1n%C3%AD+ta%C5%A1ky&type=AllFields&limit=20&sort=relevance
Zvláště bych Vás upozornil na následující článek v odborném časopise:
MLÝNEK, Richard. Vývoj pálené střešní krytiny tašky bobrovky. Střechy, fasády, izolace. 2009, 16, 48-50. ISSN 1212-0111. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000657222
Přikládáme další užitečné odkazy:
http://www.strechy-krytiny.cz/historie-stresni-krytiny/
http://www.lehkakrytina.cz/historie-stresnich-krytin-od-pravekeho-chvoji-pres-stredoveke-sindele-az-po-moderni-plech/
https://stavba.tzb-info.cz/stresni-krytiny/3801-palena-krytina-historie-a-soucasnost
http://stavebnictvi-architektura.studentske.cz/2010/03/historie-vyroby-stresnich-tasek.html
http://www.mlynek.cz/stazeni/vyvoj_palene_stresni_tasky.pdf
http://www.stavebnictvi3000.cz/clanky/v-roce-1844-byla-vyrobena-prvni-betonova-taska/
https://www.kraj-lbc.cz/public/kultura/04_stresni_krytina_b2b6b58b20.pdf
Pokud byste v našich knihách a dalších doporučených zdrojích hledané informace nenašel, můžete se zeptat ještě na Fakultě stavební ČVUT (https://web.fsv.cvut.cz/kontakt/) nebo na Fakultě architektury ČVUT (https://www.fa.cvut.cz/cs/kontakty).
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
19.11.2018 12:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu